Budapesten fogták el Kanada egyik legveszélyesebb bűnözőjét, a québeci gyilkost

A magyar állampolgársággal is rendelkező elkövető 12 év után szökött meg egy kanadai börtönből, éppen Budapestre tartott, amikor elfogták.

2024. 09. 04. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten szeptember 3-án elfogták azt a 32 éves algériai–kanadai–magyar, hármas állampolgárságú férfit, aki még 2011-ben karddal hátba szúrt egy magyar férfit, aki belehalt a támadásba – derül ki a rendőrség tájékoztatójából.

A reptéren fogta el az NNI a québeci gyilkost, Kanada, bűnöző, Budapest
Budapesten fogták el Kanada egyik legveszélyesebb bűnözőjét, a québeci gyilkost (Forrás: Police.hu)

Az elkövető a gyilkosság után elmenekült a helyszínről, de később önként feladta magát. Emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, aminek letöltését meg is kezdte. A börtönben azonban újabb, súlyos személyi sérüléseket okozó bűncselekményt követett el. Így a kanadai hatóságok – 12 év után – megtagadták a feltételes szabadlábra helyezését. Az ezzel kapcsolatos meghallgatását követően dönthetett úgy, hogy megszökik. 

 

Nemzetközi körözést adtak ki a bűnöző ellen

Idén tavasszal Québec tartományból, Lavalból, a kanadai javítószolgálat joghatósága alá tartozó Szövetségi Képzési Központból szökött meg. Nemzetközi körözést adtak ki ellene, és nagy erőkkel keresték. 

Felkerült a Québec tartomány legveszélyesebb bűnözőit tartalmazó weboldalra is.

Olyan információk érkeztek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához (KR NNI) nemzetközi bűnügyi együttműködés eredményeként, miszerint a férfi repülővel Magyarországra érkezik. A KR NNI fejvadászai a Repülőtéri Rendőrigazgatóság és a KR bevetési egységeivel együttműködve éppen akkor fogták el a férfit, amikor az szeptember 3-án délelőtt kiszállt az Amszterdamból érkező repülőgépből. Az országba való belépésénél testvére okmányával igazolta magát. A rendőrök a terminálon bilincselték meg, majd onnan állították elő a Repülőtéri Rendőrigazgatóságra, ahol őrizetbe vették. A más nevére szóló igazolvány használata miatt közokirat-hamisítás miatt indult vele szemben büntetőeljárás. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek. 

Borítókép: Budapesten fogták el Kanada egyik legveszélyesebb bűnözőjét, a québeci gyilkost (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.