Diáklányt gázolt a vonat Gyálon, szívszorító részletek derültek ki a tragédiáról

Virág éppen az iskolába sietett, amikor elgázolta az érkező vonat.

Forrás: BORS2024. 09. 03. 21:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baljóslatú tülkölésre, majd szirénázó mentők hangjára riadtak fel sokan Gyálon hétfőn kora reggel. A mentők az egyik vasúti átjáróhoz siettek a vonatsínek közelében, ahova azért riasztották őket, mert az érkező szerelvény elgázolt egy helyi diáklányt. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
Virág iskolába sietett aznap reggel. Egy nappal korábban még a születésnapját ünnepelte kisöccseivel. Fotó: Pexels

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan történt az eset, egy vonaton ülő szemtanútól a Bors úgy értesült, hogy az utasok csak annyit észleltek, hogy a vonat vadul kürtöl, majd úgy érezték: nekimennek valaminek. A lap információi szerint ekkor még nem tudták, hogy mi történt, ugyanis még senkit nem engedtek leszállni a vonatról, a tragédiáról csak akkor értesültek, amikor később már leszálltak a szerelvényről, és megpillantották a tragédia véres helyszínét. 

Úgy tudják, hogy a 16 éves R. Virág éppen iskolába igyekezett reggel, az átjárón pedig azért akart átkelni, mert a közeli buszmegállóhoz sietett. Állítólag az átkelés idején fülhallgatót viselt, emellett a telefonját is a kezében tartotta, így lépett rá a sínekre is, és vélhetően ezért nem hallotta a vonat egyre sürgetőbb figyelmeztetését.

Azt nem tudni, hogy körülnézett-e, azonban többek szerint a lány az utolsó pillanatban még felnézett a közeledő szerelvényre, azonban ekkor sajnos már késő volt.

A végzetes balesetet az teszi különösen tragikussá, hogy Virág és családja egy nappal korábban még boldogan ünnepelt: vasárnap volt ugyanis a fiatal diáklány 16. születésnapja. Virág hozzátartozói és barátai összeomlottak, a lány két kisöccse képtelen feldolgozni szeretett nővérük halálát, a szülők és a kisfiúk azóta sem tértek magukhoz a sokktól. A baleset helyszínén ezért azóta is folyamatosan égnek a mécsesek és egyre több a virág is. A lány szerettei és barátjai jártak már kint, hogy megemlékezzenek a tragikus sorsú diáklányról.

Sajnos, nem ez volt az első eset a közelmúltban. Ahogyan arról lapunk is beszámolt, pénteken a 14 éves Viktóriát gázolta halálra egy szerelvény Székesfehérváron.

A MÁV ezért, amellett, hogy részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak, nyomatékosan azt kérte a sínek és az állomások közelében lévőktől, hogy fokozottan figyeljenek az átkelésekkor. Hangsúlyozták, hogy a többtonnás monstrum fékútja több száz méter hosszú, így nem tud hirtelen megállni.

A MÁV idén már sokadik alkalommal hívja fel a figyelmet arra, hogy a vasúti síneken való figyelmetlen átkelés és a szabályok megszegése könnyen halállal végződhet, vagy súlyos, maradandó sérüléseket okozhat. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Katona Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.