Ennél a családnál a családi vállalkozás a prostitúció volt

A szülők is beszálltak a „bizniszbe”.

2024. 09. 05. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összehangolt rendőri akcióban ütöttek rajta a Nógrád vármegye egyik községében élő elkövetőkön a Bűnügyi Igazgatóság nyomozói és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai kedd hajnalban – írja a Police.hu

A nyomozás szerint egy fiatalember 2022 elejétől kiszolgáltatott helyzetét kihasználva arra bírta rá élettársát rendszeres pénzszerzés céljából, hogy lakásukon pénzért, másoknak szexuális szolgáltatást nyújtson. Időközben a férfi börtönbe vonult, ezért a nő a férfi szüleihez költözött, akik ugyan befogadták őt, de cserében folytatnia kellett a prostitúciót, az ebből befolyt pénzt maradéktalanul át kellett adnia nekik. A nő kilátástalan helyzetbe került, ezért a szülők utasításai alapján járt el, akik folyamatosan kontroll alatt tartották őt – írják.

Előfordult az is, hogy a nő megpróbált kibújni a leszervezett aktusok elől, és a prostitúció alól is ki akart bújni, azonban a család zsarolta őt érzelmileg, és próbálkozásait testi bántalmazással büntették. Amikor a fiatalember kiszabadult a börtönből, folytatta élettársa kizsákmányolását. 

A három elkövető még az interneten is hirdette a nő szexuális szolgáltatásait, azonban ez számukra kevés bevételt hozott, így külföldre vitték a sértettet, és ott kényszerítették prostitúcióra. Az ott megkeresett több mint egymillió forintot elvették tőle, és saját életvitelük fenntartására használták.

A sértett nő ez év májusában külső segítséggel szökött meg a lakhelyéül szolgáló „családi házból.”A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szeptember 3-án hajnalban a gyanúsítottak lakásában kábítószergyanús anyagokat és fogyasztáshoz használt eszközöket is lefoglaltak. 

A kábítószer Forrás: Police.hu

A helyszínen megállapították továbbá, hogy a lakásba vezetett áramot a ház előtti villanyoszlopról a mérőállomás megkerülésével vételezték. Ezen bűncselekmények vonatkozásában is büntetőeljárás keretében vizsgálják a nyomozók a gyanúsítottak szerepét. A hatóság vagyonvisszaszerzés keretében több százezer forint értékben foglalt le pénzt.

Bilincsben a férfi Forrás: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya szexuális cselekmény végzése érdekében munkavégzésre, munka jellegű tevékenység végzésére, egyéb szolgáltatásra vagy jogellenes cselekmény folytatására a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt a három elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette és kezdeményezte letartóztatásukat.

Borítókép: A lefoglalt pénz (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.