Folytatja emberei átmentését a pécsi polgármester, még mielőtt elveszíti a közgyűlési többségét + videó

Havi több mint egymillió forint fizetésért dolgozott a pécsi városházán Török Zsolt, Péterffy Attila még az új közgyűlés felállítása előtt szerződést kötött vele.

Forrás: Hír TV2024. 09. 04. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan elveszíti közgyűlési többségét Pécs balliberális polgármestere, ezért az utolsó pillanatban kötött 2025 végégig szerződést a sportberuházásokért felelős biztosával – hívta fel a figyelmet a Hír TV.  Emlékeztettek, korábban ugyanez történt az évi csaknem hárommilliárd forintból gazdálkodó Zsolnay Örökség-kezelő ügyvezetőjével.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is már beszámolt, korrupciós ügyek veszik körül Pécs baloldali polgármesterét: egyre többen követelik a baloldali polgármestertől, Péterffy Attilától, hogy tisztázza magát, azonban a városvezető próbálja eltolni a kellemetlen témákat magától.

Mint kiderült, Török Ottó havi 1,1 millió forintért adott sportszakmai tanácsokat Pécs balliberális városvezetőjének, Péterffy Attilának. Feladata lobbitevékenység volt, többek között akvaparkot, tanuszodát és labdarúgó-stadiont kellett volna a városba hoznia, amikből azonban semmi nem valósult meg. 

Az önmagában nagyon szomorú tény, hogy egy városvezetés a ciklusa végén elköteleződik ilyen hosszú időre. Az egy halmazati tényező, hogy ráadásul egy olyan delikvenssel szerződnek, akinek az eddigi teljesítménye mínusz nulla, és az pedig egy szomorú körülmény, hogy ez már olyan tény, hogy fel se kapjuk a fejünket, hiszen csak havi több mint egymillió forintról van szó

– mondta Bognár Szilvia, a Pécsi Közgyűlés Tiszta Kezek frakciójának vezetője.

Hári József kormánypárti képviselő szerint Pécsett rengeteg szakember foglakozik sporttal. Szerinte semmi nem indokolta, hogy a polgármester kifejezetten politikai megfontolásból milliókat fizessen valakinek.

A Hír TV szerint a sportlobbista elsősorban a fővárosból segítette tanácsaival a pécsi polgármestert. Ritkán fordult meg a városban, öt év alatt egyetlen közgyűlésen sem jelent meg.

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.