Folytatódik az ingyenes iskolai laptop program

Több ezer gyermek jut térítésmentesen Notebookhoz vagy laptophoz.

2024. 09. 29. 11:09
Karnok Csaba
tanterem
20230418 Szeged Bonifert Domonkos Általános Iskola bemutatása. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM) Képen: tanítási óra Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor kormánya elkötelezett a szolgáltató állam mellett. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy odafigyelünk az emberekre, kikérjük a véleményüket a döntéseink előtt, segítjük a magyar családokat a céljaik elérésében, a mindennapok megkönnyítésében – mondta el Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója. 

Ezért indítottuk el a Gondosóra programot a nyugdíjasoknak, ezért szervezünk nyári tábort a cukorbeteg gyermekeknek, és ezért adunk laptopot az iskolákban a tanároknak és a diákoknak. Magyarország polgárai számíthatnak ránk.

– emelte ki a politikus a közösségimédia-oldalán megosztott videójában. 

A kisfilmben feltűnt Rétvári Bence is, aki hozzátette

az elmúlt években már több mint 450 ezer laptopot igényeltek és kaptak meg a családok. Ezeket azóta már használhatják is a gyerekek a mindennapos tanulásban, a leckeírásban, vagy akár az okosportál böngészésében. Az idei évben tovább folytatódik ez a program, további több mint százezer laptopot kapnak ingyenesen a magyar diákok.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pedig elárulta, a notebookigényléssel a szülőnek van teendője. 

Mivel a gyermek még kiskorú, a szülő, a gondviselő tudja az igénylést benyújtani október 7-ig. Ehhez be kell lépnie a gyermeke iskolájának krétarendszerébe, ott az eszközigénylés vagy tárgyi eszközügyintézés menüpontot kell választani. Fontos, hogy nem a gyermek, hanem a szülő adatait kell megadni a személyi igazolványban foglaltaknak megfelelően, majd a regisztráció benyújtása gombra kattintva készen is vagyunk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.