Gulyás Gergely: Orbán Balázst most a hazugság bajnokai rágalmazzák

A miniszter szerint Orbán Balázs kiváló munkát végzett az elmúlt években, ezen egy félreérthető, de általa azonnal egyértelműen tisztázott nyilatkozat nem változtat.

2024. 09. 27. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázs tegnap félreérthetően fogalmazott. Márpedig ilyenkor a politikában mindig lesznek, akik félreértik az elhangzottakat. Orbán Balázs néhány órával később egyértelművé tette, hogy szavai nem voltak pontosak, de álláspontja félreérthetetlen. 1956 hősei a magyar nemzeti panteon legdicsőbbjei közé tartoznak – írja Facebook bejegyzésében Gulyás Gergely. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint most 

azok rágalmazzák Orbán Balázst kitartóan és engesztelhetetlenül, akik nem félreérthetően szoktak fogalmazni, hanem a hazugság bajnokai. 

Mint írta, ezek közé tartozik Magyar Péter, aki a legrosszabb kommunista gyakorlatot idéző módon saját feleségéről készített titokban hangfelvételt. 

„Aki nem telik el nap, hogy tényszerűen ne állítson valamilyen valótlanságot. És – érezve a hazugság frontján őt ért komoly ellenzéki kihívást – Gyurcsány Ferenc, aki a tiltott önkényuralmi jelképek közül a vöröscsillagot akarta legalizálni.”

Aki kiteszi Nagy Imre képét a Facebook-oldalára úgy, hogy felesége soha meg nem tagadott nagyapja Nagy Imre gyilkosainak egyike.

„Ő – Dobrev Klára nagyapja, Apró Antal – volt az, aki az Országgyűlés elnökeként a parlamentben tapsvihar közepette jelentette be Nagy Imre kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett. Micsoda visszataszító álszentség. Ebből elég!” – írta. Hozzátette: Orbán Balázs a magyar közéletben az elmúlt évtizedben kiváló munkát végzett. A miniszter úgy véli, hogy ezen egy félreérthető, de általa azonnal egyértelműen tisztázott nyilatkozat nem változtat.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: Miniszterelnökség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.