Gyurcsány „pótfia” balhézott Kötcsén

Gyekiczki Márton érdi balliberális önkormányzati képviselő volt az, aki „az ország kiárusítására” hivatkozva balhézott Kötcsén szombaton a miniszterelnök érkezésekor. Gyurcsány nemrég önmagáról Gyekiczki „pótapjaként” beszélt. Érdekes, hogy éppen a fiatalember vádol másokat kiárusítással: a balliberális képviselő édesapja a privatizáció idején Kuncze Gábor belügyminiszter kabinetfőnöke volt.

2024. 09. 10. 7:29
Fotó: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az ország kiárusítására” hivatkozva balhézott a miniszterelnök kötcsei megérkezésekor a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület. A kis csapat vezéralakja Gyekiczki Márton érdi önkormányzati képviselő, DK-s politikus volt.

Gyurcsány Ferenc pártelnök július 20-án így írt róla:„Gyekiczki Mártonnak évek óta egyfajta pótapja is vagyok. Kitűnő fickó, sok okot ad büszkeségre. Mint kiderült, ő jelenleg a legfiatalabb önkormányzati képviselő az országban, ráadásul DK-s színekben. Na ne higgyék, hogy én indítottam el ezen az úton. Örömmel tettem volna, de e tekintetben már kész volt. És sem elindítani, sem eltántorítani nem lehetett. Tudja, mit akar. Nem miattam lett DK-s, hanem mindazért, amit képviselünk. Megingathatatlanul hisz az igazában és elszántan száll az elveiért harcba, olykor a hangos vitáktól sem retten vissza. Marci nagy reménységünk.”

Fotó forrás: Facebook

A repülőteret külföldi kézbe kiárusító, az országot az IMF felé eladósító politikusnak a kötcsei akció is nagyon tetszett, megdicsérte érte az érdi képviselőjüket.

Nem csak ezért érdekes, hogy éppen az ifjúgyurcsányista politikus vádol másokat kiárusítással. Édesapja, a néhai Gyekiczki András a Bibó István Szakkollégium igazgatója volt, majd többek között az SZDSZ-es Kuncze Gábor és Demszky Gábor mellett is dolgozott. Gyekiczki előbbi mellett a privatizáció hőskorában kabinetvezetőként, utóbbinál irodavezetőként tevékenykedett, méghozzá az úgynevezett Hagyó-időszakban. A fővárosnál ekkoriban az Állami Számvevőszék alaptalan kifizetéseket talált.

Figyelemre méltó, hogy az SZDSZ-es munkatárs a 4-es metró beruházása kapcsán kijelentette: 21 milliárd egy 370 milliárdos beruházásnál nem sok tanácsadókra. Gyekiczki András szerint átlagos összegről van szó, amelyben hétmilliárd forint mérnöki tevékenységre ment el. Azt pedig az ÁSZ ellenőrei sem írták le az anyagban, hogy szerintük mennyi lenne az ideális tarifa – tette hozzá az RTL 2010-es beszámolója szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.