Ha nem látott még illegális benzinkutat kamionmosóban, a rendőrség most videón mutatja meg, mi az

Ha most megnézi, soha nem felejti el.

Forrás: Police2024. 09. 20. 16:07
a rajtaütés egyik pillanata Fotó: Police
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz férfit fogott el egyszerre a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári osztálya, akik részt vettek a jogellenes üzletben. Kettőjüket pénzmosással, nyolcukat sikkasztással gyanúsítják – írja a rendőrségi portál.

A büntetőeljárás még tavasszal indult a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály fehérvári egységénél egy feltehetően illegálisan működő üzemanyagtöltő állomással kapcsolatban, és idővel egyre körvonalazódott a bűncselekményben érintettek szerepe. A gyanú szerint egy székesfehérvári, kamionmosóként üzemelő kft. feketén üzemanyagot szerzett be, majd azt továbbértékesítette. 

A 44 éves cégvezető az illegális üzletet 19 éves fiával működtette. Egy budapesti szállítmányozási cég sofőrjei jártak naponta a mosóba, majd a szállítással rájuk bízott üzemanyag egy részét ott kannákba fejtették. A tartályautók rekeszeiből hol benzint, hol gázolajat szívtak le. A nyomozók bizonyítékai alapján ebben nyolc sofőr vett részt, köztük a kamionmosót üzemeltető férfi öccse.

A bűnszervezet a gyanú szerint mintegy ötvenmillió forintot zsebelt be év eleje óta az illegális bizniszből.

A KR NNI fehérvári osztálya összehangolt akciót szervezett az elkövetők elfogására, egyszerre 12 helyen tartottak elfogásokat és kutatásokat. Így Székesfehérváron, Gárdonyban, Magyaralmáson, Öskün és Várpalotán. Egy helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége hajtotta végre az elfogást, míg a többinél az NNI nyomozói mellett rengetegen részt vettek, bővebben ide kattintva olvashat róla. 

A kutatások közben a rendőrök lefoglaltak minden olyan eszközt és iratot, amely bizonyítékként szolgálhat. Emellett vagyonvisszaszerzés keretében lefoglaltak több mint 17 millió forintot, közel négyezer eurót és öt nagy értékű járművet: három autót és két motorkerékpárt.

A tíz férfit – előállításukat követően – a KR NNI munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki. Apát és fiát jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás, míg a nyolc sofőrt nagyobb értékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás miatt. A gyanúsítottak az eljárás során szabadlábon védekeznek.

A nyomozásnak itt nincs vége, a KR NNI vizsgálja, hogy az illegális tevékenységben még kik vehettek részt. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.