Diana hercegné apósa lehetett volna, most kiderült, hogy öt nőt is megerőszakolhatott

Mohamed Al Fayed szörnyeteg volt, egy szexuális ragadozó, akinek semmiféle erkölcsi iránytűje nem volt – fogalmazott az egyik bántalmazott nő.

Forrás: BBC2024. 09. 20. 13:30
Mohamed al-Fayed
Mohamed al-Fayed Fotó: AFP/Jack Guez
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt nő állítja, hogy a Harrods egykori tulajdonosa, Mohamed Al Fayed megerőszakolta őket, amikor a luxusáruházban dolgoztak– számolt be róla a BBC, miután több mint húsz volt női alkalmazott tanúvallomását gyűjtötték össze. 

A húsz nő azt állítja, a tavaly 94 évesen elhunyt milliárdos szexuálisan zaklatta vagy megerőszakolta őket.

Az Al-Fayed: Rragadozó a Harrodsnál című dokumentumfilm és podcast bizonyítékokat gyűjtött össze arról, hogy amíg Fayed volt a tulajdonos, a Harrods nemcsak hogy nem avatkozott be, hanem segített elrejteni a visszaélésekre vonatkozó vádakat. Az ügyet még felkavaróbbá teszi – ha lehet felkavaróbb  –, hogy Mohamed Al Fayed fia az a Dodi Al Fayed, akinek feltehetően viszonya volt Diana hercegnével, és akivel egy autóban ültek, amikor 1997-ben halálos balesetet szenvedtek. Különböző teóriák és A korona című sorozat forgatókönyve alapján Dodi Al Fayed el is jegyezte Dianát, azonban erre a mai napig nem sikerült minden kétséget kizáró bizonyítékot találni. 

Fotó: AFP

Miután napvilágra került az ügy, a Harrods jelenlegi tulajdonosai döbbenetüket fejezték ki, és elnézést kértek a nőktől.

A korrupció és a visszaélések hálója ebben a társaságban hihetetlen és nagyon sötét volt

– mondja Bruce Drummond ügyvéd, aki több nő képviseletét is ellátja az ügyben. A portál beszámol arról is, hogy a cikkük első megjelenése óta a Harrods több korábbi alkalmazottja felvette a kapcsolatot a BBC-vel, mondván, hogy Mohammed Al Fayed velük is kegyetlenkedett. Az incidensek Londonban, Párizsban, St. Tropezben és Abu-Dzabiban történtek. Egy nő, aki azt állítja, az idősebb Al Fayed megerőszakolta őt a Park Lane-i lakásában, azt mondta:

Nyilvánvalóvá tettem, hogy nem akarom, hogy ez megtörténjen. Nem adtam beleegyezést. Csak azt akartam, hogy érjen véget az egész.

Egy másik nő még tinédzser volt, amikor Al Fayed megerőszakolta a mayfairi ingatlanában, úgy fogalmazott:

Mohamed Al Fayed egy szörnyeteg volt, egy szexuális ragadozó, akinek semmiféle erkölcsi iránytűje nem volt.

Hozzátette, hogy a Harrods összes alkalmazottja az ő játékszere volt. Van, aki azt állítja, az áruházban még a telefonokat is lehallgatták, így a bántalmazott nők féltek egymással beszélni. A biztonsági igazgató volt helyettese, Eamon Coyle beszélt arról, hogy a munkájához tartozott a rögzített hívások felvételének lehallgatása. 

Fayedet egyébként még életében megvádolták szexuális zaklatással, azonban azok, amelyekre most fény derült, soha nem látott mértékűek és rendkívül súlyosak. A BBC szerint sokkal több nőt bántalmazhattak, mint ahányan eddig megszólaltak az ügyben.

 

Borítókép: Mohamed Al Fayed (Fotó: AFP/Jack Guez)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.