Halálos vonatbaleset miatt késnek a vonatok a székesfehérvári fővonalon

Rengeteg vonat menetrendje változott meg ideiglenesen.

2024. 09. 15. 13:42
Budapest, 2024. április 25.
A MÁV-START Zrt. kétszintes Stadler KISS típusú vonata a Keleti pályaudvaron.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A székesfehérvári vonalon 30-50 perccel hosszabb menetidőre lehet számítani, mert baleseti helyszínelés miatt Martonvásár és Kápolnásnyék között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok – adta hírül ma délelőtt a Mávinform. Tájékoztatásuk szerint azóta mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok, délre befejeződött a helyszínelés. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel azt tudatta, hogy a vonat egy embert ütött el Martonvásárnál. Az érdi hivatásos és a martonvásári önkéntes tűzoltók segítettek a biztonságos átszállásban a szerelvény utasainak. Az Országos Mentőszolgálat az MTI megkeresésére közölte: a mentők egy férfi halálának tényét állapították meg a helyszínen. 

A Mávinform tájékoztatása alapján a vasúttársaság mindent megtesz, hogy a késések mielőbb megszűnjenek. Pontokba szedve fel is sorolták, hogy milyen ideiglenes menetrendváltozásokat vezettek be ennek érdekében: 

  • Néhány elővárosi járat a Déli pályaudvar helyett csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik, ameddig távolsági járatokkal lehet utazni.  
  • Néhány S36-os és G43-as vonat Kőbánya-Kispest helyett csak Budapest-Kelenföldig közlekedik, és onnan is indul. 
  • A Székesfehérvárról 11.18-kor Kőbánya-Kispestre induló G43-as (3525) csak Tárnoktól közlekedik. 
  • A Kőbánya-Kispestről 12.27-kor Székesfehérvárra induló G43-as vonat (3534) nem közlekedik.  
  • A Déli pályaudvarról 11.10-kor Székesfehérvárra induló Z30-as vonat (4524) csak Gárdonytól közlekedik. 

Távolsági járatok változásai Budapestről Székesfehérvár felé: 

  • A Déli pályaudvarról 10.30-kor Balatonfüredre induló Katica InterRégió (IR 19734) nem közlekedik. Utasai a Déli pályaudvarról 11.05-kor Tapolcára induló Kék Hullám expresszvonattal (Ex 19 704) utazhatnak, amely ezért Székesfehérvár és Balatonfüred között minden állomáson és megállóhelyen megáll. 
  • A Déli pályaudvarról 11.30-kor Balatonfüredre induló Vízipók sebesvonat (19714) nem közlekedik. 
  • A Déli pályaudvarról 12 órakor Szombathelyre induló Bakony InterCity (IC 914) nem közlekedik. 
  • Déli pályaudvarról 13.05-kor Tapolcára induló Kék Hullám expresszvonat (Ex 19 794) csak Székesfehérvártól közlekedik, várhatóan 20 perc késéssel. Utasai a Déli pályaudvarról 13.10-kor Székesfehérvárra induló Z30-as vonattal (4544) utazhatnak, ahol az átszállás biztosított.  
  • A Déli pályaudvarról 12.35-kor Keszthelyre induló Balaton InterCity (IC 874) csak Székesfehérvártól közlekedik. 

Távolsági járatok változásai Székesfehérvár irányából Budapest felé: 

  • A Keszthelyről 8.48-kor a Déli pályaudvarra elindult Balaton InterCity (IC 877) csak Székesfehérvárig közlekedik. 
  • A Székesfehérvárról 11.06-kor a Déli pályaudvarra továbbinduló Déli parti InterRégió (IR 18 407) Székesfehérvártól minden állomáson és megállóhelyen megáll. 
  • A Balatonfüredről 13.11-kor a Déli pályaudvarra induló Katica InterRégió (IR 19 745) nem közlekedik. Utasai a Balatonfüredről 13.08-kor a Déli pályaudvarra továbbinduló Kék Hullám expresszvonattal (Ex 19 705) utazhatnak, mely ezért Balatonfüred és Székesfehérvár között minden állomáson és megállóhelyen megáll. 
  • A Balatonfüredről 14.23-kor a Déli pályaudvarra induló Vízipók sebesvonat (19 713) nem közlekedik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.