Hankó Balázs: A magyar virtus tesz minket nemzetté

A kárpátaljai gyerekekért futott a kulturális és innovációs miniszter.

2024. 09. 04. 18:55
A kárpátaljai gyerekekért futott Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy vérből valók vagyunk! A kárpátaljai gyerekekért futottunk. A magyar virtus, kultúra, ami ereinkben csörgedezik, tesz minket nemzetté, hivatásaink, családjaink a jövőnk – fogalmazott Hankó Balázs a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

A kulturális és innovációs miniszter jelezte, hogy több száz ballószögi kisiskolással közösen kísérték azokat az ultrafutókat, akik a következő napokban több mint 400 kilométert tesznek meg Kárpátaljáig, oda, ahol a nemzetünkben legszívszorítóbb a helyzet. Ismertette, hogy a 10. „Egy vérből vagyunk” jótékonysági futás során a sportolók iskolakezdéshez szükséges felszereléseket juttatnak el a nagydobronyi gyermekotthonba. 

Minden erőnkkel Kárpát-medencei kulturális programokkal, a felsőoktatás, szakképzés magyar modelljének bevezetésével, a Köldökzsinór program kiszélesítésével erősítjük nemzetünk összetartozását, mert egy vérből valók vagyunk

– tette hozzá.

Borítókép: A kárpátaljai gyerekekért futott Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.