Idén is elindul az Aktív Sulikezdés program + videó

Az Aktív Sulikezdés programjairól levélben tájékoztatták az iskolákat, a különböző sportprogramokat ingyenesen vagy kedvezményesen biztosítják.

Forrás: MTI2024. 09. 06. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyerekkel a mozgást a közös élményen keresztül lehet megszerettetni, ezért olyan programokat állítottak össze az Aktív Sulikezdés elnevezésű kezdeményezésben, amelyek a sportolási lehetőségeken túl közösségi élményt is adnak számukra – mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Révész Máriusz hozzátette: az Aktív Sulikezdés programjairól levélben tájékoztatták az iskolákat, a különböző sportprogramokat ingyenesen vagy kedvezményesen biztosítják. Az államtitkár a lehetőségek között említette a Sport43 programot, amelyben például vízi- és biciklitúrák, mászótermi foglalkozások vagy görkorcsolya-oktatás szervezhető.

Az aktív osztálykirándulás programban kerékpáros és vízi kirándulásokon vehetnek részt a jelentkezők, számukra a szükséges felszereléseket biztosítják

 – ismertette.

Révész Máriusz hangsúlyozta: a túrázz a sulival programban az iskoláknak legalább tíz túrát kell teljesíteniük, minimum 30 fő részvételével. – Új elem a pontvadászat, ahol a városi parkokban kijelölt tájfutó pálya teljesítése közben az ellenőrző pontoknál a feladatok elvégzése után pontokat gyűjthetnek a gyerekek –  mondta.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.