Kaltenbach Jenő: Magyar Péter végtelenül agresszív, önimádó

A jogtudós szerint a Tisza Párt vezetőjének közmédiában tett szereplése egy beteges, öntelt monológként volt értelmezhető.

2024. 09. 28. 7:47
Budapest, 2024. június 9.
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetõje nyilatkozik a sajtó képviselõinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én.
MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóságértemezés – ezzel a címmel kezdte kritizálni a jogtudós Magyar Pétert.

Olvasom itt a neten, hogy Magyar Péter a tv-ben „zseniális” volt. Amit én láttam, az egy végtelenül agresszív, önimádó volt, aki nem interjút adott, hanem betegesen öntelt monológot

– írta az egyébként magát nyíltan baloldalinak valló Kaltenbach, majd hozzátette, véleménye szerint Magyar Péter szereplései egy újabb bizonyíték arra, hogy az emberi elmének milyen bonyolult viszonya van a valósághoz, amely miatt a valóság értelmezése igen bonyolulttá tud válni.

Ennek azonban beláthatatlan következménye szokott lenni

– zárta mondandóját a jogtudós. 

Az LMP-t és a Párbeszédet is megjáró jogász volt egyébként az, aki  egyszerre lehülyézte a kormánypártok szavazóit és azokat, akik jelenleg a baloldali körökben mozgó Magyar Pétert támogatják.

Amint arról már korábban is beszámoltunk, egy pszichológiai elemzés megállapította, hogy Magyar Péter nyilvános szereplései esetében enyhe szorongásos és finom kényszeres tendenciák folyamatosan jelen vannak. Társas kapcsolataiban fokozott megkapaszkodás figyelhető meg, amely a szorongásra hajlamos személyiségjegyekkel párosul.

A szakértő továbbá hangsúlyozta, hogy Magyar Péter alkalmazkodási képessége nehézkes, merevséget mutat, és énhatárai elmosódnak.

Magyarnál a külvilág értelmezésében erősen szubjektív elemek figyelhetők meg, ami a sajátos álomvilágban való mozgást jelez. Magyar érzelmileg bizonytalan és labilis, fokozatos szorongásos jellemzőkkel bír, amelyek reaktív és szituatív jellegűek. Összességében a vizsgálat jellegzetes neurotikus személyiségszerveződést ír le Magyar Péter esetében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.