Kétnapos ülést tart az Országgyűlés

Új képviselőt is avatnak a parlamentben.

Forrás: MTI2024. 09. 30. 6:47
KÓSA Lajos; RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2024. szeptember 10.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszél a Kül-, biztonság- és védelempolitikai parlamentközi konferencia második napján az Országház Felsõházi üléstermében 2024. szeptember 10-én. Mögötte Kósa Lajos, az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, levezetõ elnök.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétnapos üléssel kezdődik hétfőn a parlament őszi ülésszaka. A délután egy órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról (FKGP, EKGP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

Szeptember 30. a helyi önkormányzatok napja, az Országgyűlés erről is megemlékezik.

Ezt követően a napirend előtti felszólalások következnek, szót kap Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló is. Mandátumigazolás is lesz,

leteszi a képviselői esküt a fideszes Hidvéghi Balázs, aki Győrffy Balázst váltja a parlamentben.

Interpellációk és azonnali kérdések is elhangzanak, továbbá döntenek Csárdi Antal (LMP) mentelmi ügyében.

A határozathozatalok után hat nemzetközi egyezményről tárgyalnak a képviselők. Ezek között szerepel több légi közlekedési megállapodás mellett az M80 gyorsforgalmi út és az osztrák S7 fürstenfeldi gyorsforgalmi út magyar–osztrák államhatárnál történő összekötéséről szóló megállapodás.

Az ülésről frissülő tudósításban számol be a Magyar Nemzet internetes kiadása.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.