Kiderült, hogy valóban emberi csontokat találtak a kutyák Miskolcon

Egy családi házban lakókat „lepték meg" a háziállatok a hátborzongató ajándékkal a hírhedt Lyukóvölgyben.

Forrás: BOON2024. 09. 03. 15:49
ILLUSZTRÁCIÓ (FOTÓ: PEXELS)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrséghez szeptember 1-jén este, miszerint Miskolcon, pontosabban a hírhedt Lyukóvölgyben az egyik családi házhoz csontmaradványokat vittek kutyák. Az ebtulajdonos azonnal jelezte a rendőröknek, hogy úgy néznek ki a csontok, mintha embertől származnának. Mára kiderült, így is van, emberi csontokat találtak az állatok.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit. Jelenleg bűncselekményre utaló nyom nem merült fel, tudta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál, a Boon Zupkó Jázmintól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Legutóbb augusztus 4-én érkezett bejelentés a rendőr-főkapitánysághoz, hogy emberi csontokat találtak – akkor egy férfi a saját padlásán. Kiderült, a férfi fél évvel korábban vette meg a családi házat, ahol – pakolászás közben – egy tárolódobozban találta az emberi maradványokat. Akkor még nem tudta a szakértő megmondani, hogy nagyjából mennyi ideje voltak a padláson, hogy férfi vagy nő volt, és mennyi idős lehetett, amikor meghalt. Közigazgatási eljárás keretében folyt a vizsgálat, nem merült fel bűncselekmény gyanúja.

Zupkó Jázmintól most azt is megkérdezték, hogy az augusztus eleji ügyben van-e fejlemény, de kiderült, még nincs. Janasóczki Attila rendőr alezredes, szóvivő augusztus elején a portálnak elmondta, viszonylag gyakran fordul elő, hogy például kertásás vagy mezőgazdasági munkák során találnak emberi csontokat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.