A Duna felett magasodó hegytetőn elterülő budai Vár a magyar történelem egyik legfontosabb helyszíne, amely számos jelentős esemény szemtanúja volt az évszázadok során. Az egyik ilyen kiemelten fontos borkulturális rendezvény a Budapest Borfesztivál, mely szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát meghatározó Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé. A borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A rendezvény a vendégek igényei szerint változik, bővül és igyekszik évről évre olyan különleges élményt nyújtani, amely újra szerelembe ejti a visszatérő látogatóit. Ennek érdekében bővülnek, formálódnak, alakulnak szebbé, jobbá a borfesztivál szolgáltatásai, szakmai programjai és kínálata.

Érdemes lesz kóstolgatni az idén debütáló borászatok standjainál, mert igazi gyöngyszemekre bukkanhat a szemfüles fesztiválozó. Az organikusan termesztett szőlőből készült borok kedvelőinek a Quiar Birtok standját mindenképp ajánlott felkeresnie, aki a Balaton északi partjára tenne egy képzeletbeli utazást, az a Palo Borbirtok díjnyertes borait vegye célba. A Fivérek Borbirtok a Szekszárdi borvidékről hozza el legkedvesebb vörösborait, de gyöngyözőt is lehet majd náluk kóstolni.
Régóta bevett szokás, hogy a borfesztivál díszvendéget üdvözöl a kiállítói között egy-egy ország vagy borrégió személyében. Idén a borkészítés bölcsőjeként is emlegetett Georgia mutatja be múltőrző kultúráját, gasztronómiáját és nyolcezer éves borászatának ősi eljárásait napjaink modern technológiával vegyítve. Több mint 500-féle georgiai bor közül csemegézhetnek a fesztiválozók.
A tavalyi VIP-szekció óriási sikerét követően idén is a Mitiszol? Party VIP-sátorban lesz a fesztivál egyetlen és utánozhatatlan bulija, az exkluzív kényeztetésre vágyók a Hankook VIP Lounge ízlésesen berendezett pihenősarkaiban kortyolgathatják kedvenc boraikat. Bármely is legyen a választott VIP-zóna, garantáltan nem lesz hiány prémiumborokban, ínyenc gourmet-fogásokban és felejthetetlen szórakozásban.