Légcsavaros siklóhajók érkeztek a vízimentőkhöz

Korábban gyalog vagy korcsolyával indultak bevetésre, az új eszközzel jégen és mocsáron is menteni tudnak a vízimentők.

2024. 09. 24. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két igazán különleges darabbal bővült a vízimentők gépparkja, sok-sok évnyi fejtörés és álmodozás után sikerült beszerezniük egy-egy légcsavaros siklóhajót.

„Sok fejtörést okozott az elmúlt két és fél évtizedben, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának alapítása óta, hogy miként lehet hatékonyan és gyorsan menteni mocsárban vagy jégen. Többnyire gyalogszerrel vagy amikor lehetett, korcsolyával oldották meg a feladatot, de ez sok energiát emésztett fel és nem volt túl hatékony” – írta a szervezet a közösségi oldalán.

A vízimentők felidézték, hogy 2019 óta dolgoznak azon, hogy beszerezzenek legalább egy airboatot, vagyis légcsavaros hajót. A mentőeszközök vételére gyűjtés indult, amelyben 68 alkalommal érkezett célirányos támogatás: összesen 7 597 200 forint magánszemélyektől és gazdasági szereplőktől, amelyet az egyesület pótolt még 18,4 millió forinttal, így vásárolták meg a két légcsavaros hajót.

„ A hajók hivatalosan is üzembe lettek helyezve” – összegzett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.