Letartóztatták a férfit, aki megfojthatta a 12 éves lányt Nyíregyházán

A Nyíregyházi Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy nyíregyházi erdőben megfojtott egy gyermeket – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 09. 26. 15:00
bilincs
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás még kezdeti szakaszban van, jelenleg egy kiemelten súlyos, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság a férfit. A gyanúsított büntetett előéletű, korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többször volt büntetve.

A bíróság a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban rendelte el a letartóztatást, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el – írták.

A gyermeket édesanyja bejelentése után kezdték keresni. 

A rendőrség rövid időn belül eljutott a gyanúsítottig, aki önként mutatta meg a holttest helyét.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság honlapján korábban azt közölte, a harminckét éves gávavencsellői férfi a nyomozóknak azt mondta, a tizenkét éves tiszarádi lánnyal szerelmi kapcsolatban voltak. Ezt a lány nagybátyja megcáfolta a Borsnak, amiről a Magyar Nemzet is beszámolt. Egy orvosi ellátást követően sétálni indultak Nyíregyházán, egy erdős területre mentek, ahol összevesztek, majd a férfi megfojtotta és sorsára hagyta a lányt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.