Elkobozták egy magyar fiatal autóját és a jogosítványát Ausztriában

Kemény szigor.

Forrás: vezess, ORF2024. 09. 26. 14:46
Gies,Am,Brenner,,Austria,-,07.23.2024:,Highway,In,The,Mountains
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyes búcsút kellett vennie az autójától és a jogosítványától is annak a 19 éves magyar fiatalembernek, akit az osztrák rendőrök Szentmargitbányánál (St. Margarethen) kaptak gyorshajtáson – írja a Vezess az ORF alapján. 

A férfi ugyanis a megengedett sebesség kétszeresével hajtott, emellett figyelmen kívül hagyta az előzési tilalmat is. A rendőrök tehát megállították, majd az autót ideiglenesen lefoglalták, a férfit feljelentették, és le kellett adnia vezetői engedélyét, miután

155 km/órás sebességgel haladt az L210-esen, ahol maximum 70-nel lehetett volna. 

A portál felidézi: 2024 márciusában Ausztriában jelentős szigorításokat vezettek be, amelyek szerint aki lakott területen belül 80 km/h-val, lakott területen kívül pedig 90 km/h-val túllépi a megengedett legnagyobb sebességet, annak akár lefoglalhatják és el is árverezhetik az autóját.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.