Magyar Péter Brüsszel helyett itthon, sörözve tölti első európai parlamenti képviselői napjait + videó

A Tisza Párt elnöke többször hangsúlyozta, hogy nem ül be az Európai Parlamentbe, később azonban mégis felvette mandátumát.

2024. 09. 06. 14:39
Magyar Péter a Keleti pályaudvartól nem messze, egy sörözőben Forrás: Munkatársunktól/JK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter korábban többször hangsúlyozta, hogy nem ül be az Európai Parlamentbe, később azonban mégis felvette mandátumát. Lapunk munkatársa által készített most megjelent felvételeken pedig az látszik, hogy az első munkanapjait európai parlamenti képviselőként itthon tölti. A Hír TV Nagy Ervin politikai elemzőt kérdezte meg a témában. 

Az elemző szerint nem ez első ellentmondás Magyar Péter politika pályafutása során. Itt az a nagy kérdés, hogy Magyar Péter mint a választóit képviselő politikus elvégzi-e azt a megbízást, amivel a szavazók felhatalmazták. A mostani esetben hatalmas ellentmondás, hogy a kampány során hangsúlyozta, nem fog beülni az Európai Parlamentbe, sőt arról beszélt, hogy a tiszások, akik majd bejutnak, azok viszont be fognak járni Strasbourgba, illetve Brüsszelbe, szemben a fideszesekkel. Ez utóbbit többször elmondta vádként, bár nem támasztotta alá bizonyítékkal. 

Most pedig, hogy felvette a mandátumát minden korábbi hangzatos ígérete ellenére sem szerdán, sem csütörtökön nem jelent meg az alkotmányügyi bizottság ülésén.

Nagy Ervin felidézte, hogy 

Magyar Péter fontos pozíciót tölt be, az alkotmányügyi bizottság alelnöke, emellett négymillió forintot keres, tehát a választópolgár joggal kifogásolja azt, hogy nem végzi a kijelölt feladatát. Ehelyett, a közösségi oldala tanúsága szerint, vonaton utazott, Lázár Jánosnak üzent, a MÁV-ot kritizálta, ahogyan a kórházakkal is tette. 

Olyan fényképek is megjelentek a Magyar Nemzeten, amelyen az látható, hogy munkaidőben sörözik a Keleti pályaudvarnál. Ez visszás és a politikai megítélését egyelőre még nem érinti, mert van egy kegyelmi időszak, amikor még lelkesednek érte a választópolgárai, és nem ítélik el, de ez nem marad így sokáig. Az elemző szerint hosszú távon nem lehet közösséget építeni egy ilyen ellentmondásos politikai karakterrel, ugyanis egy vezető sikeréhez elengedhetetlen nem csak a mondanivaló, a hosszú távú vízió és a szervezeti háttér , hanem maga a hitelesség is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.