Már tízezrek csatlakoztak a Digitális állampolgárság programhoz

Minden okmány elérhető egy mobilalkalmazáson keresztül.

2024. 09. 12. 19:56
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Priscilla Du Preez/Unsplash.com)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már számok is vannak arról, hogy egyre népszerűbb a Digitális állampolgárság program – ismertette a kormány új videójában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte:

a mobilalkalmazást már 138 ezren letöltötték, ezután 48 ezren regisztráltak, ők már mind megkapták az értesítést arról, hogy használhatják a programot. Harmincezren pedig már használják is.

Az alkalmazáson keresztül mobiltelefonnal is igazolhatjuk magunkat a rendőrök előtt, hiszen minden személyes és gépjárműadatot meg lehet találni egy helyen, így ha szükségünk van rájuk, akkor nem kell a kártyákat külön előkeresni.

Egyetlen gombnyomással igényelhetünk erkölcsi bizonyítványt, foglalhatunk időpontot a kormányablakba, és sokkal egyszerűbben jelentkezhetünk be az állami felületekre, így például a Magyarország.hu-ra. Nem kell e-mail-címet vagy jelszót megadni, egy egyszerű QR-kóddal be lehet lépni

– jelezte Dömötör Csaba. A program a következő hónapokban és években folyamatosan bővül újabb és újabb szolgáltatásokkal.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Priscilla Du Preez/Unsplash.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.