Nem akar megérkezni az ősz, marad a hőség és az aszály

Riasztást adtak ki több megyére is a meleg miatt.

2024. 09. 02. 7:16
Napos időjárás
Napos időjárás Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lényegében nem változik az időjárás a tanévkezdés első napján, továbbra is sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett.

A meleg mellett marad az aszály, csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki – nagyobb eséllyel az északi tájakon. 

A HungaroMet előrejelzése szerint gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 Celsius-fok között várható. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő. 

Hétfő este általában derült vagy gyengén fátyolfelhős idő várható, csapadék továbbra sem várható. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 Celsius-fok között alakul,

de a hidegre hajlamos helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet. 

A várható hőség miatt a HungaroMet citromsárga figyelmeztetést adott ki 15 vármegyére. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.