Nyolc napra elzárja a civilizációtól az áradó Duna az egyik magyar települést

Van olyan is, akinek muszáj elhagynia az otthonát.

Forrás: Hirado.hu2024. 09. 17. 12:27
szentendre (8) 20240916 arvizhelyzet havran zoltan magyar nemzet
az áradó Duna Szentendrénél Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A település készül egy rekordközeli árvízi szintre, amely akár elérheti a 2013-as 890 centiméteres magasságot is – részletezte a hirado.hu-nak Kisoroszi polgármestere. Molnár Csaba hozzáfűzte, elrendelték a harmadfokú védekezési fokozatot, és felkészítették a lakosságot arra, hogy

 a település várhatóan 6-8 napig el lesz zárva a külvilágtól.

„Ez a legnagyobb probléma jelenleg, hogy Kisoroszi teljesen elszigetelődhet, és ennek megfelelően kell megoldanunk az ellátási kérdéseket” – részletezte a városvezető, továbbá arról is beszámolt, hogy az önkormányzat biztosítja az alapvető élelmiszer-ellátás zavartalanságát, emellett orvosi és tűzoltói ügyeleteket is fenntartanak. 

Elmondta továbbá, hogy jelenleg minden előkészület menetrend szerint halad, sokan jelentkeztek önkéntesként a védekezési munkálatokra, akik a hivatalos szervekkel együtt dolgoznak a védekezésen. A portálnak arról is beszélt, azokat, akik kénytelenek elhagyni otthonukat, minden erejükkel támogatják.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.