Olyan ideges lett ez a férfi a dohányboltban, hogy szétverte a plexifalat

Háromszázezer forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján egy férfira, aki eltörte egy dohányboltban a plexifalat. Az ügyészség súlyosabb pénzbüntetés érdekében jelentett be jogorvoslatot.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 09. 04. 12:21
Budapest, 2024. január 14.
Kivilágított lottózó és Nemzeti dohánybolt reklámfeliratok a Kõrösi Csoma Sétányon este.
MTVA/Bizományosi: Róka Dániel 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
illusztráció Fotó: MTVA/Róka Dániel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a 47 éves férfi 2022. június 28-án reggel bement a XXI. kerületi, Rákóczi Ferenc úton egy nemzeti dohányboltba azért, hogy szeszes italt vásároljon. Az üzlet alkalmazottja az utcáról beszűrődő zaj, valamint a pulton elhelyezett plexifal miatt nem értette, amit a férfi mondott neki, ezért visszakérdezett, ami miatt viszont a vádlott ingerült lett. 

Miközben kiszolgálták, a férfi trágár módon sértegette a dohánybolti dolgozót. Amikor az alkalmazott a visszajáró pénzérmét át akarta adni, az leesett a pultról. Erre a vádlott dühében, garázda módon, ököllel a plexifalba ütött, amely leesett, lesodorva a férfi által vett italokat. A plexifal és egy üveg eltört, több dobozból kifolyt az ital. A férfi nem sokkal ezt követően elhagyta a helyszínt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit garázdaság vétségével vádolta meg, és indítványozta, hogy bíróság a vádlottra tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki.

A bíróság büntetővégzésében a vádlottat a vád szerinti garázdaság miatt 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

A kerületi ügyészség a büntetővégzéssel szemben tárgyalás tartását kérte, mivel a vádhatóság álláspontja szerint a kriminológiai értelemben visszaesőnek minősülő férfi esetében a rovott múltja miatt súlyosabb pénzbüntetés kiszabása szükséges.

Az ügyhöz kapcsolódó videófelvételen az látható, hogy a vádlott indulatosan beszél a dohányboltban dolgozóval, valamint beleüt a plexifalba, ami leesik és lesodorja az italokat. A videót ide kattintva tekintheti meg. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.