Titkos jelrendszer mentette meg egy borsodi asszony életét

Azonnal ment a szomszéd, amikor gyanút fogott.

Forrás: BorsOnline2024. 09. 03. 14:49
Ukrainian,House,With,Wooden,Painted,Shutters.,The,Facade,Of,The
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Titkos jelrendszert talált ki két idős borsodi asszony Dobódélen, hogy ezzel segítsék egymást. Arra nem számítottak, hogy ez egyszer megmenti valamelyikük életét – adta hírül a BorsOnline

Máté egy közösségi oldalon számolt be arról, hogy hogyan mentette meg a nagynénje életét a szemben lévő házban élő szomszéd.

Nálunk falun úgy működik, hogy a szomszédok egymást figyelik, hogy reggel nyitva van-e a zsalugáter, ami az ablak úgymond külső kis ajtaja. Én is így értesültem nagynéném rosszullétéről. Már délután két óra volt és a zsalugáter még mindig nem volt nyitva.

Erzsébet néninek, azaz a szomszédnak volt kapukulcsa, ezért rögtön átment és látta, hogy az ágy mellett a földön fekszik a ház tulajdonosa, és bár a szomszéd egyedül nem tudott segíteni, azonnal hívta a mentőket.

Utóbb kiderült, hogy amikor az ágyból felkelt, megszédült Máté nagynénje, elesett és beverte a fejét az ágy sarkába. A nő a történtek után pár napot még a kórházban töltött, majd újra hazatérhetett otthonába. Reménykednek abban, hogy a jelrendszernek köszönhetően még sokszor segíthetnek egymásnak és megelőzhetik a tragédiát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.