Kínai étteremben tárult szélesvásznú horror a NAV revizorai elé + videó

De legalább adót nem csaltak.

Forrás: Facebook2024. 09. 03. 12:51
Illusztráció Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő látvány fogadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorait, amikor Kecskeméten ellenőriztek egy kínai éttermet augusztus 26-án – ahol ugyan jövedéki jogsértést nem tártak fel – a helyiségek átvizsgálásakor megdöbbentő higiéniai körülményeket találtak. 

Részletezték, a gépek mögött romlott ételmaradványok voltak, a hűtőkből rovarok másztak ki, a berendezések alatt pedig elhullott rágcsálótetem hevert a padlón. Az aggasztó körülményeket látva a járőrök azonnal értesítették a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal munkatársait, akik azonnal elrendelték a vendéglátóhely bezárását és az élelmiszer-alapanyagok megsemmisítését.

A NAV hatáskörébe tartozik a jövedéki kis- és nagykereskedők ellenőrzése is, ilyenkor a hatóság vizsgálja a működés feltételeinek meglétét, a jövedéki termékek tárolására és értékesítésére vonatkozó előírások betartását, a jövedéki termékek származását, a zárjegyek és tételazonosítók meglétét, azok megfelelőségét és a beszerzésükre vonatkozó szabályok betartását.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.