Orbán Viktor berúgta az őszi politikai szezon ajtaját, így nézett ki a kötcsei piknik

A miniszterelnök pedig még az ingét sem ette le.

2024. 09. 08. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kötcsei piknik. Még az ing is megúszta!” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök bejegyzésében a kötcsei piknikről osztott meg fotókat, amivel a kormánypárt már hagyományosan több éve elindítja az őszi politikai szezont, és Orbán Viktor miniszterelnök zárt körben tart politikai helyzetértékelést. 

A kormányfő a 2009-es kötcsei találkozón vázolta fel először centrális erőtér elképzelését, most azonban kialakult egy új belpolitikai struktúra, amelyet újra kell értelmezni. Idén egy új gazdaságpolitikai irányvonalat vázolt fel beszédében, melyben rámutatott:

Magyarországnak új gazdaságpolitikára van szüksége, amelynek lényege a gazdasági semlegesség.

Mint mondta, ebben az évben a magyar gazdasági növekedés Európa első harmadában van, de ezzel nem elégedett. Akkor lesz az, ha a magyar növekedés Európában az első lesz: három–öt százalék közti növekedést szeretnének elérni, ez pedig nem lehetetlen a következő évben – mondta.

Arról is beszélt, hogy a reptér a nemzeti vagyon visszavásárlása, a Vodafone megvásárlása pedig történelmi lépés, hogy Magyarországnak legyen magyar kézben lévő infokommunikációs, telekommunikációs, nagy nemzetközi erejű cége.

Ezek mind fontos, szükséges lépések

– jegyezte meg.

Orbán Viktor kijelentette: „a mostani állapotunk jól mutatja”, hogy időben megéreztük, hogy a blokkosodás helyett inkább egy egységes világgazdaság minden fontos szereplőjével ápolt jó kapcsolat adhat megoldást a magyar gazdaságnak. A miniszterelnök beszédében kitért még a jegybank és a kormány közötti vitákra, az egészségügy helyzetére, az EU-s pénzekre, külpoltikai kérdésekre, de még azt is elárulta fog-e vitázni Strasbourgban Magyar Péterrel.

Borítókép: Orbán Viktor Kötcsén (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.