Orbán Viktor felkereste a visegrádi mobil gát építőit + videó

A kormányfő egyeztetett a település polgármesterével is.

2024. 09. 16. 13:29
ORBÁN Viktor
Visegrád, 2024. szeptember 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a mobilgátak telepítését ellenõrizi Visegrádon 2024. szeptember 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visegrádon folytatta az árvízi védekezést irányító munkát Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A miniszterelnök a mobil gátak telepítését ellenőrizte a helyszínen.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A terepszemlén a helyi védekezésért felelős vízügyi szakemberek, Vitályos Eszter, a térség országgyűlési képviselője, valamint a város polgármestere is részt vett. Megállapították: a sok ezer homokzsákot kiváltó mobilgát-rendszer fejlesztése ezen a védekezési szakaszon is meghozta a várt eredményeket.

A védekezés megfelelő ütemben halad, a kihívással Visegrád és a vízügyesek meg fognak birkózni

 – jelentette ki a kormányfő.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor délelőtt Sulyok Tamás köztársasági elnökkel folytatott egyeztetést a Sándor-palotában. A megbeszélésen a miniszterelnök tájékoztatást adott az államfőnek az árvízi védekezési munkálatok aktuális állásáról.

A kormányfő reggel részt vett az operatív törzs ülésén, ezt követően minden nemzetközi programját elhalasztotta. Az ülésen úgy fogalmazott, hogy a helyzet komoly, nagy mennyiségű víz érkezik Magyarország területére. Három veszélyes helyszínt nevezett meg, a Szigetközt, a Dunakanyart és Budapestet.

A veszély mértéke nem nagyobb, mint 2013-ban volt, tehát a feladat, amit meg kell oldanunk, nem példátlan.

– Akkor fél méterrel magasabban tetőzött a Duna, mint ahogy most várjuk, azt is el tudtuk hárítani – mutatott rá a miniszterelnök, és arra kérte az operatív törzs vezetőit, hogy mindenki a saját területén oldja meg a feladatát.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Borítókép: Orbán Viktor Visegrádon (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.