Sikeres az új szakképzési rendszer, megsokszorozódott a résztvevők száma

Koncz Zsófia kiemelte: a kormány célja, hogy minél több fiatal szerezzen szakmát.

Forrás: MTI2024. 09. 12. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormánynak az a célja, hogy Magyarországon minél több fiatal szerezzen szakmát, képesítést, amellyel versenyképes tudáshoz juthat – közölte Koncz Zsófia, a családokért felelős államtitkár a Mol Petrolkémia Zrt. középfokú duális képzésének tiszaújvárosi tanévnyitó ünnepségén.

Az államtitkár emlékeztetett: 2020-ban teljesen átalakult a szakképzés, a duális képzés pedig egyértelműen az életre készíti fel a diákokat. Hozzátette, a szakképzés ma már a felsőoktatásba bekerülés szempontjából is fontos, a technikumban pedig nemcsak érettségit, hanem szakmát is szereznek a tanulók.

Megjegyezte, az új szakképzési rendszer sikerét mutatja például az, hogy

tízből hat fiatal az általános iskola elvégzése után a szakképzést választja.

Kiemelte, hogy a duális képzésben részt vevők száma dinamikusan emelkedik: míg a 2021/2022-es tanévben még mintegy 34 ezer, addig a 2023/2024-es tanévben már több mint 62 ezer volt.

Borítókép: Koncz Zsófia (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.