Száz gyorshajtót fogtak a rendőrök egyetlen éjszaka alatt Budapesten

Egy motoros pedig a rendőrök által éppen megállított autónak ütközött.

Forrás: Police.hu2024. 09. 17. 10:31
rendőrautó, motoros
illusztráció Forrás: Police.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei szeptember 14-én éjjel a Lehel úton, a Béke úton, a Váci úton és az Árpád hídon. Az akcióban a közlekedők sebességét is mérték: a Váci úton 28, a Lehel úton 72, összesen száz gyorshajtást rögzítettek – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Béke útnál tartott ellenőrzés közben, a vizes aszfalton egy motorkerékpáros 

éppen az ellenőrzési pontnál vesztette el egyensúlyát, felborult, és a rendőrök által előzőleg megállított autó hátsó lökhárítójáig csúszott.

A motorkerékpárost a mentők kórházba vitték, más nem sérült meg.

A rendőrök összesen két sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek kötelező felelősségbiztosítás hiánya és forgalomból kivont gépjárművel való közlekedés miatt. Egy ittas vezetőt előállítottak, tizenhárom esetben szabtak ki bírságot, többek között vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használatáért és tilos jelzésen áthaladás miatt, de olyan járművezetővel is találkoztak, aki éjszaka kivilágítatlanul közlekedett.

A gyorshajtás az egyik leggyakoribb baleseti veszélyforrás,

ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a visszaszorítására.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.