Személyi kultusz a Tisza Pártban?

Vagy Magyar Péter megy be a tévéstúdiókba, vagy senki!

2024. 09. 29. 10:00
Budapest, 2024. június 9. Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péternek nincs szüksége versenytársra, ezért nem engedi a párttársait szóhoz jutni, nyilatkozni vagy pozíciókat vállalni – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Pindroch Tamás, az AK vezető elemzője. Aki úgy vélte: 

ezért van az, hogy akkor is Magyar Péter megy be nyilatkozni a televízióba, ha nem őt, hanem a Tisza Pártnak egy másik politikusát hívták be a stúdióba.

 Vagy egyáltalán nem küldenek be senkit – tette hozzá.

Pindroch Tamás a sikeres árvízi védekezés kapcsán kifejtette: az emberek ilyenkor nem politikai szemüvegen keresztül nézik a dolgokat. 

Amikor az ingatlanomat, a vagyonomat, a városomat, az életemet veszélyezteti az árvíz, akkor nem az államot támadom, nem a Fideszt támadom, meg nem Orbán Viktort támadom, hanem dolgozom és védekezem.

Ez az összefogás, ez a nemzeti összefogás, ez a nemzeti minimum létrejött, Magyar Péterék kivételével – hangsúlyozta.

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője kifejtette: az árvíz utáni közvélemény-kutatásból kiderül, hogy ki az, aki jól és ki az, aki rosszul tette a dolgát ebben a térben. A kormánypártok erősödtek, a Tisza ugyanennyivel visszaesett. 

Nincs azzal probléma, hogy a politikus kimegy a gátra, készít néhány fotót, bejelentkezik a közösségimédia-felületeken, mert így működik a nyilvánosság. Ha odateszi magát, fizikailag és/vagy pénzügyileg segíti a védekezést és ebből a népszerűsége még profitál is. A probléma az, ha csak a népszerűség-növelés van a fókuszban, mert akkor az egész visszaüt. Ez történt Magyar Péterrel

– fejtette ki Zila János.

Az AK elemzője szerint a Tisza jelenleg egy üres váz, amit most töltenek meg tartalommal. Például, amikor megszavazták a Tisza Párt képviselői az Európai Parlamentben azt a módosító indítványt, amely arra szólított fel, hogy Magyarországra helyezzen mindenki nyomást annak érdekében, hogy a háború finanszírozásához járuljon hozzá. Ez rendkívül beszédes – hangsúlyozta Zila János.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.