Teljes érdektelenségbe fulladt a Pázmány új campusa elleni demonstráció + videó

A Momentum képviselői, hétfői botrányba fulladt demonstrációjuk után, nem jelentek meg kedden reggel azon a tiltakozáson, amelyet a Magyar Rádió egykori épületének lebontása ellen szervezett helyi egyesületek kisebb csoportja, a tüntetésen mindössze négyen vették részt, ők csendesen kávéztak az épület előtt, majd reggel 8-kor elindultak dolgozni.

2024. 09. 03. 14:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csendes kávézás, papírszékek és távolmaradt momentumosok – így nézett ki kedd reggel a Magyar Rádió épülete előtti demonstráció. A résztvevők az ellen tiltakoztak, hogy ez egykori épületet lebontsák és a helyére egy új komplexumba a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszéke költözzön. 

A tüntetés szeptember másodikán, hétfőn kezdődött, ekkor civil szervezetek és a momentumos képviselők, köztük Gelencsér Ferenc megpróbálták megakadályozni, hogy egy teherautó behajtson a munkavégzési területre. 

Elállták a kamion útját, üvöltöztek a járművet vezető férfival, majd a balos politikus közösségi oldalán azt írta, a teherautó el akarta ütni őket. Ezzel a közjátékkal azonban még nem ért véget a hétfői tiltakozás, az esti órákban ismét demonstrációba kezdtek, itt megjelent Pikó András is, Józsefváros polgármestere, aki beszédében szó szerint megsiratta a rádió egykori épületét. 

A tiltakozás kedd reggel 7 órakor folytatódott, ekkor a Zöld Palotanegyedért képviseletében négyen érkeztek a helyszínre, akik az épület előtt a magukkal hozott papírszékeikre leültek, kávéztak, majd egy órával a demonstráció kezdete után 8 óra körül elindultak dolgozni. 

Márkus Ferenc, a Zöld Palotanegyedért egyik képviselője a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: egész héten szeretnék folytatni a tüntetést, szerdára például azt tervezik, hogy grafikákat vetítenek és aszfaltkrétával rajzolnak. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.