Véget értek Magyar Péter politikai mézeshetei, rászakadt a valóság a Tisza Pártra

Foghatják a fejüket Magyar Péter rajongói.

Forrás: Mandiner2024. 09. 28. 15:40
Magyar Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, véget értek Magyar Péter politikai mézeshetei – írta a Mandiner. A lap összeállításában felidézte a közelmúltban történt súlyos, Magyar Péter körüli botrányokat, amelyek sokat árthatnak az ő és a pártja népszerűségének

Hadházy Ákos korrupciót szimatolt Magyar Péter körül

Hadházy szerint Magyar Péter a Diákhitel Központ vezetőjeként gyanús, az ő értékítélete szerint felesleges, túlárazott szerződéseket kötött, így nemsokára a Nemzeti Nyomozó Iroda asztalán lehet az ügy, hűtlen kezelés gyanúja miatt indulhat nyomozás – írta a lap.

Növeli a kételyeket, hogy az egyik szerződést a Tisza Párt egyik háttérembernének vállalkozásával kötötte korábban a Diákhitel Központ.

Ahogy a Magyar Nemzet megírta, a szervezet még 2021. december elsején kötött szerződést egy bizonyos Troia Media Kft.-vel, 13,34 millió forintért, a cég tulajdonosa pedig az a Trentin Balázs Lajos, aki jelenleg a Tisza Párt egyik szervezője.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, miután feltárta a Diákhitel Központ szerződéseit és azokat kiszivárogtatta, azt írta, Magyar Péter a szerződéseiről szóló posztjához írt kommentje meglepő és elszomorító volt. Egy másik posztban a zuglói képviselő kifejtette, Magyar Péter először egy kommentben azt a következtetést vonta le, hogy ő Rogán embere, és valójában nem is akar rendszerváltást, néhány órával később, az Iványi Gábor melletti tüntetés elejéről távozóban pedig szó nélkül elment mellette, amikor időpontot szeretett volna kérni tőle egy egyeztetéshez. „Pontosabban menet közben kezet fogott, visszaköszönt, aztán faképnél hagyott” – panaszkodott Hadházy.

Telefonlopás miatt ugorhat a mentelmi jog

A lap emlékeztetett, csütörtökön a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére. Ez még a nyáron robbant híres ötkertes ügy, amikor is a Tisza Párt vezetője elvette egy őt videózó férfi telefonját, majd azt a Dunába dobta.

Ugyancsak júniusi eset, amikor Magyar Péter dühében kisétált az ATV Egyenes beszéd című műsorából, ahol azzal szembesítették, hogy állításával ellentétben hányszor hívták már meg a műsorba. 

Ezután az újdonsült politikus gátlástanaul szidta a csatornát és annak munkatársait, sőt vallási hovatartozás szerint listázta is őket

– írta a Mandiner.

Magyar Péterről már a harmadik nő mondta el az igazat

Varga Judit volt igazságügyi miniszter, valamint Magyar egy korábbi randipartnere után most a politikus legutóbbi barátnője, Vogel Evelin adott interjút az Indexnek. Az interjú során Vogel Evelin többször is a könnyeivel küszködött, és így mesélt egykori kedveséről, a Tisza Párt vezetőjéről.

Arról is beszélt, hogy egy alkalommal Magyar az utcán üvöltözött vele és úgy közeledett felé, hogy megijedt tőle.

 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.