A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Máté Gábor világhírű kanadai-magyar orvost, írót

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést adományozta Sulyok Tamás köztársasági elnök Máté Gábor világhírű kanadai-magyar orvosnak, írónak – közölte Magyarország kanadai nagykövetsége közösségi oldalán.

Forrás: MTI2024. 10. 18. 17:27
Máté Gábor az eseményen Fotó: Fotó: Facebook/Magyarország Kanadai Nagykövetsége
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kitüntetést Vass-Salazar Mária nagykövet adta át Magyarország ottawai nagykövetségén. A rendezvényt az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához kötődő nagykövetségi ünnepségsorozat részeként tartották csütörtökön.

Forrás: Facebook/Magyarország Kanadai Nagykövetsége

Azt írták, a kiemelt jelentőségű eseményen 150 prominens vendég volt jelen, részt vett rajta Kanada legnépesebb tartománya, Ontario mentális egészségért felelős minisztere, továbbá több szövetségi szenátor, parlamenti képviselő, a miniszterelnök kül- és védelempolitikai tanácsadója, valamint egyetemi vezetők, a kulturális élet és a helyi magyar közösség képviselői. Az eseményen jelen volt Szenthe Anna, a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai elnöke is.

Máté Gábor a trauma, a stressz, a gyermekkori fejlődés és a függőségek vizsgálata, mélyebb összefüggéseinek feltárása és bemutatása révén napjaink egyik legnagyobb hatású, globális szinten elismert gondolkodója. Magyarországon született, majd az 1956-os forradalom után Kanadában telepedett le. Évtizedekig gyakorló orvosként dolgozott, és új perspektívát nyitott a mentális egészség, illetve a fizikai problémák lelki háttere vizsgálatában. Öt bestseller könyvét több mint negyven nyelvre fordították le, világszerte tart előadásokat – írták a nagykövetség Facebook-oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.