A szabadságért vívott küzdelmünket az egyik blokk eltaposta, a másik tétlenül szemlélte

Szijjártó Péter megemlékezett 1956 hőseiről.

2024. 10. 23. 9:02
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fotó: Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A múlt század kegyetlen brutalitással mutatta meg a magyaroknak, hogy milyen az élet egy blokkokra szaggatott világban. A szabadságért és szuverenitásért vívott küzdelmünket az egyik blokk eltaposta, a másik tétlenül szemlélte” – idézte fel Szijjártó Péter külügyminiszter új Facebook-bejegyzésében, amelyben megemlékezett az ’56-os hősökről.

„Maguk az emberek mindenhol a világban a szabadságharcosok iránti szimpátiával, aggodalommal figyelték a budapesti eseményeket, és szorítottak egy emberként a szabadságharc sikeréért” – folytatta a miniszter, és kiemelte:

„akárhol jártak magyarok a világban, szeretettel, féltéssel vették őket körül”.

Így alakultak szolidaritási demonstrációkká Nyugat-Európában a Honvéd 1956. novemberi mérkőzései is, ahol a játékosok a vörös csillagos klubcímer nélkül, a szabadságharc hősei előtt tisztelegve gyászszalaggal léptek pályára – mutatott rá.

A Honvéd csapata (Forrás: Facebook)

Tisztelet a szabadságharc hőseinek!

– írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.