Dömötör Csaba: Magyar Péter elvenné a gabonatermelők támogatását

Az Európai Unióban nem ez az első ilyen javaslat.

2024. 10. 18. 13:29
DÖMÖTÖR Csaba
Az Európai Parlament plenáris ülése
Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba, a Fidesz EP-képviselője új Facebook-videójában arról beszélt, hogy Magyar Péter a közösségi oldalán tett nyilatkozatával az uniós agrártámogatásokkal kapcsolatban új álláspontot képvisel. Dömötör elmondta: Magyar Péter azt javasolta, hogy a jelenlegi extenzív gabonatermelés helyett inkább az organikus mezőgazdasági termelést támogassák. Ez a változtatás elvenné a magyar gazdák számára biztosított területalapú támogatásokat, melyek évente több mint félezer milliárd forintot jelentenek 160 ezer magyar gazdának – fogalmazott Dömötör. 

A képviselő hangsúlyozta, hogy már az Európai Bizottság környékén is felmerültek tervek az ilyen támogatások kivezetésére, és Magyar Péter most csatlakozott ehhez az érveléshez, átvéve külföldi támogatóinak álláspontját.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.