Egy balatoni panzió szobájában termesztették a kábítószert

A vádlottakra letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség.

2024. 10. 28. 7:26
The,Statue,Of,Justice,Themis,Or,Justitia,,The,Blindfolded,Goddess,bíróság,
2309425895 Fotó: Respiro
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Somogy Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy alföldi és egy dél-dunántúli férfival szemben, akik nagy szakértelemmel nevelték a kábítószer hatóanyagú kendernövényeket – olvasható az ügyészség lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írták, a vád szerint a negyvenes éveiben járó vádlott 2022-ben saját kábítószer fogyasztása céljából Ausztriából rendelt kendermagokat, majd azokból alföldi otthona pincéjének átalakításával termő egyedeket nevelt és szaporított.

A férfi a speciális párásítás, hőmérséklet, illetve világítás biztosításával 2024 februárjáig több mint 100 tő kendernövényt termesztett, ezáltal jelentős mennyiséget meghaladó kábítószer-hatóanyagra tett szert, amiből bőven jutott értékesítésre is.

A terhelt így került kapcsolatba a vádban szereplő fiatalabb társával, aki összességében 720 000 forintért marihuánát, illetve két tő kendernövényt vett a férfitól. A somogyi vádlott 2023 őszén egy balatoni panzió egyik szobájában alakította ki a kendernövények igényeinek megfelelő környezetet, majd további rendelt növényekkel összesen kilenc tő kendernövényt gondozott, valamint a termés kis részét ő is eladta.

Az összehangolt akciók során a rendőrség mind a növényeket, mind a termesztéshez használt eszközöket lefoglalta, a terhelteket pedig őrizetbe vette.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában mindkét kereskedővel szemben végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Respiro)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.