Brutális videót tettek közzé a légikatasztrófa helyszínéről

Ahogy korábban beszámoltunk róla, egy Mi–2 helikopter kényszerleszállást hajtott végre, amelynek során négyen életüket vesztették. Most videót tettek közzé a katasztrófa helyszínéről. Ma egy újabb légiszerencsétlenség történt.

Forrás: Vesztyi2024. 10. 27. 21:02
Felismerhetetlenségig összeroncsolódott helikopter. Egy Mi–2 helikopter kényszerleszállást hajtott végre, amelynek során négyen életüket vesztették.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma közlése szerint a kényszerleszállás következtében mind a négy fedélzeten tartózkodó személy életét vesztette – számoltunk be a balesetről tegnap. Ma, a fotók után egy videót is közre adtak, ami jól mutatja, mekkora pusztítást végzett a helikopter az erdőben is, ahol lezuhant.

De ma sem maradtunk légikatasztrófa nélkül. Egy An–2-es típusú repülőgép kényszerleszállást hajtott végre Oroszország Sztavropoli területén. A fedélzeten kilenc utas tartózkodott, köztük egy nyolcéves gyermek. A balesetben négyen sérültek meg, közülük hármat kórházba szállítottak. Halálos áldozatról nem érkezett jelentés.

Nyikolaj Bondarenko, a Predgornij körzet vezetője a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a gép parancsnoka és egy fiatal nő is megsérült a kényszerleszállás során. Az előzetes információk szerint a repülőgép teljesítménye csökkent, ami a kényszerleszálláshoz vezetett.

Az orosz katasztrófavédelem közleménye szerint a baleset „kemény landolásként” jellemezhető. Bondarenko a helyszínről készült felvételeket is megosztott, amelyek szemléltetik a baleset körülményeit.

Az eset pontos okainak kivizsgálása folyamatban van. Az orosz hatóságok további részleteket ígértek a vizsgálat előrehaladtával. A kényszerleszállás ellenére szerencsés kimenetelűnek tekinthető az eset, mivel minden utas túlélte, és a sérültek ellátása azonnal megkezdődött.

Az An–2-es, más néven „Annuska”, egy szovjet gyártmányú többcélú repülőgép, amelyet gyakran használnak rövid távú utasszállításra és teherszállításra különösen nehezen megközelíthető területeken.

Borítókép: Felismerhetetlenségig összeroncsolódott helikopter. Egy Mi–2 helikopter kényszerleszállást hajtott végre, amelynek során négyen életüket vesztették. (forrás: Oroszországi Föderáció Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.