Ilyen feltételekkel támogatna Karácsony Gergely egy budapesti olimpiát

A főpolgármester szerint a főváros sportinfrastruktúrája már adott.

2024. 10. 25. 12:40
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely érdeklődést mutat és közös gondolkodást javasol a Fővárosi Közgyűlésnek egy jövőbeni, lehetséges budapesti olimpiáról – derült ki a főpolgármester mai sajtótájékoztatóján. 

Most sem támogatom feltétel nélkül az olimpiát, most is csak erős feltételekkel, ami a város fejlődését szolgálja

– fogalmazott Karácsony a sajtótájékoztatóján.

A feltételekről szólva elmondta: a sportinfrastruktúra Budapesten már adott. Olyan koncepcióban gondolkodnak, amely a város történelmi léptékű fejlesztése a közlekedés, a lakhatás és a zöldinfrastruktúra terén. Az olimpiai falunak pedig később a lakhatást kell szolgálnia. – Meg kell építeni a diákvárost és a vasúti és villamoskapcsolatokat, azaz a sportinfrastruktúra adott, a városi infrastruktúra azonban nem – tette hozzá.

Mint ismert, közös tájékozódásra és döntés-előkészítő együttműködésre kérte fel csütörtökön Budapest Főváros Önkormányzatát a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jelentősen leegyszerűsítette a potenciális pályázó országok számára a kandidálási folyamatot. 

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, ma Budapest az egyetlen olyan város, amelynek sportinfrastruktúrája a legközelebb áll a megrendezés követelményeihez, és még nem rendezett olimpiát. 

Azonban úgy vélekedett, hogy a városi infrastruktúra nem áll készen az olimpia megrendezésére. A főváros és állam viszonyának újragombolását is szükségesnek tartja Karácsony, aki szerint a közgyűlés minden frakciójának be kellene kapcsolódnia a koncepció megvitatásába. A főpolgármester azt azonban előrebocsátotta, hogy a fővárosiak megkérdezése nélkül biztosan nem lesz olimpia Budapesten.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.