Ferenc pápa videóban üzent a magyar híveknek

Kocsis Fülöp magyar görögkatolikus metropolita készített rövid felvételt az egyházfővel.

2024. 10. 21. 8:05
FERENC pápa
Vatikánváros, 2024. október 16. Ferenc pápa heti általános audienciáját tartja a vatikáni Szent Péter téren 2024. október 16-án. MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami Fotó: Giuseppe Lami
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nektek, magyar görögkatolikusoknak üzenem, hogy közel álltok hozzám, és imádkozom értetek, ti pedig imádkozzatok értem! Isten áldjon benneteket! – üzent rövid videóban a magyar híveknek Ferenc pápa, melyet Kocsis Fülöp osztott meg a közösségi oldalán. A magyar görögkatolikus metropolita az idei püspöki szinóduson vesz részt a Vatikánban, ezen készíthette a felvételt.

Fülöp atya október elején pedig egy üveg szabolcsi barackpálinkával lepte meg névnapja alkalmával a katolikus egyházfőt. „Ferenc pápa névnapjára szabolcsi barackpálinkát kapott ajándékba. Az üvegre ez van írva olaszul: Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik. (Róm 8,28)” – írta bejegyzésében, néhány fotót is mellékelve a köszöntésről. Ezekből az is kiderül, egy 44 százalékos pálinkát adott át.

A hajdúdorogi metropolitát érdemes követni a Facebookon vagy Instagramon fuloptestver néven futó közösségi oldalán, mert gyakran érdekes bepillantást ad a kulisszák mögé.

A szentatya a magyarországi látogatása során is felkereste a görögkatolikusokat. Lapunk akkor interjút készített Kocsis Fülöppel, amelyben elárulta: „Mnden pápára jellemző volt ez, de Ferenc pápánál különösen is azt látjuk, hogy a keleti egyházak iránt nagyon érzékeny.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.