Gyermekbántalmazással vádolják az edzőt, de ő mindent tagad

A vádlott a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és szégyenítette meg.

Forrás: MTI2024. 10. 21. 17:58
kalapács, bíró, bíróság
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtartották annak az edzőnek ügyében az előkészítő ülést a Szombathelyi Járásbíróságon, aki a vád szerint a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok alatt a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta és megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta. Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, és kórházi ellátásra szorult – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

A nyilvánosság kizárásával megtartott előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte el bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta.

Az edzőt kiskorúak veszélyeztetésével és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett, többrendbeli könnyű testi sértéssel vádolja az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség – a vádlott beismerése és a tárgyalásról való lemondás esetén – két év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte, valamint kezdeményezte, hogy a vádlottat véglegesen tiltsák el bármely olyan foglalkozástól vagy egyéb tevékenységtől, ahol tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi viszonyban állnak.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság dönt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.