Ilyen lesz az ország legújabb és legkorszerűbb kórházi tömbje + videó

Már csak hetekre lehet az átadástól a székesfehérvári megyei kórház legújabb tömbjének fejlesztése. A háromszintes új kórházi épületben összesen 112 ágyon zajlik majd a gyógyítás.

2024. 10. 08. 21:47
Forrás: YOUTUBE/MAGYAR ÉPÍTŐK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a beüzemelésnél tart a Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének építésével a Fejér–B.Á.L. és az Épkar Székesfehérváron – számolt be a Magyar Építők, amely egy látványos videót is megosztott a munkálatokról.

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének több mint 6100 négyzetméteres belső terei szinte már teljes berendezésükkel elkészültek. 

A felvételekből jól látszik, hogy minden burkolat a helyén, így a végleges villamos bemérések után szeptemberben elkezdődhettek a gépészeti és automatikai beüzemelések, beszabályozások,

melyeket a külső és belső terekben egyaránt az utolsó munkafolyamatok követnek.

 

Három osztály kap helyet az új kórházi tömbben

Az alapkövet 2022 márciusában tették le. Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából megvalósuló beruházás során az új tömbben három osztály:

a pulmonológiai, az onkológiai és az infektológiai osztály, valamint a hozzájuk kapcsolódó ambulanciák kapnak helyet, így 112 ágyon zajlik majd az ellátás az osztályokon.

A háromszintes épületben 1-2 ágyas, akadálymentesített kórtermeket alakítottak ki, melyek önálló vizesblokkal is rendelkeznek majd. Az épület kórházon belüli elhelyezkedése és a függőfolyosó lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a többi betegellátó egységgel. A Modern Városok Programnak köszönhetően Magyarország kormánya közel 17 milliárd forint összegű támogatással tette lehetővé a fejlesztés megvalósulását.

Borítókép: A fejlesztés (Forrás: Magyar Építők)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.