Jó üzlet a halloween

Nálunk is egyre népszerűbb a jelmezes buli.

2024. 10. 14. 8:51
Tökfaragás
Halloween
Forrás: Pexels.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A halloween Magyarországon nem olyan régen jelent meg, és sokan szeretik, hiszen egy farsanghoz hasonló jelmezes buliról van szó. Mindez persze kiváló üzlet a ruhagyártók, az édességipar vagy éppen a horrorfilmgyártók számára. A csontvázas vagy halálfejes jelmezek segíthetik a gyerekeket a csokigyűjtésben is, és a legnagyobb édességgyártók előszeretettel dobnak piacra halloweenes termékeket is.

A hazai édességgyártók és áruházláncok is azt tapasztalják, hogy kelendők a szezonális termékek,

az Auchan például az ünnephez kapcsolódó termékek forgalmának három-négyszeres növekedéséről számolt be pár év alatt – írja a Világgazdaság.

A csokoládék és a cukorkák mellett a különböző dekorációs termékek is kelendők ilyenkor. Népszerűek a lámpások, a maszkok, hajráfok, kalapok, valamint a különböző eldobható papírtermékek, szalvéták, ablakmatricák és lufik is.

A magyar piac azonban így is eltörpül az amerikai mellett, ahol tavaly 12,2 milliárd dollárt költhettek az emberek a halloweenhez kapcsolódóan.

 

Mibe kerülnek a halloweeni kellékek?

A halloween témájú bulikhoz különféle jelmezekre is szükségünk lehet, ahogy a lakás feldíszítése sem merülhet ki egy töklámpásban. Szerencsére mind a felnőttek, mind a gyerekek részére pár ezer forintért már kaphatunk jelmezt, és a dekoráció egyes elemei sem drágák. Ez persze nem jelenti, hogy ne lehetne busás összeget is a kasszánál hagyni.

Egy életnagyságú halloweeni csontváz ugyanis már több tízezer forintnál kezdődik.

A pár ezer forintos jelmez ára is megúszható, hiszen a halloween még annyira azért nem terjedt el Magyarországon, hogy az október 31-i bulikra ne lehetne bemenni jelmez nélkül. Általában a belépő sem drágább a megszokottnál, de azért mind a két esetre létezhetnek kivételek.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.