Két mentőhelikoptert is hívtak a súlyos balesetet szenvedő siklóernyőshöz

Az első helikopter felszállásra alkalmatlan állapotba került, miután a helyszínre ért.

2024. 10. 24. 13:51
Marcali, 2023. december 18.
Mentõhelikopter a mintegy 785 millió forintból megépült marcali légimentõbázison az átadás napján, 2023. december 18-án.
MTI/Katona Tibor
illusztráció Fotó: MTI/Katona Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezuhant egy siklóernyős Kalocsa mellett vasárnap. Az Országos Mentőszolgálat megerősítette a hírt. Tájékoztatásuk szerint a szerencsétlenül járt siklóernyőst a helyszíni ellátás után életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba – írja a Kékvillogó. 

Két mentőhelikopterre volt szükség vasárnap a Kalocsa mellett lezuhant siklóernyős mentéséhez, a helyszínre érkező első gép ugyanis órákra mozgásképtelenné vált, miután leszállás közben a rotor felcsavarta a repülők és siklóernyősök vontatásához használt csörlőző kötelet – ezt már hétfőn írta közleményében a rendőrség.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a baleset Kalocsa külterületén, egy ipari parkban található repülőtéren történt. 

Egy 46 éves budapesti férfi zuhant le vasárnap délelőtt földi csörlőzés közben mintegy húszméteres magasságból, és súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség szerint a helyszínre elsőként érkező mentőhelikopter rotorszele a földön heverő fővonókötelet a rotor a kabin fölött a tengelyre csavarta, ezért a sérültet végül egy másik, Kalocsára hívott mentőhelikopter szállította kórházba – írják.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.