Kovács átvette a Hegyvidéki Önkormányzatot, Pokorni stabil működést adott át

Mától a XII. kerület polgármestere Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, az átadás-átvétel kedd délelőtt megtörtént. Pokorni Zoltán (Fidesz) leköszönő polgármester stabilan működő önkormányzatot adott át.

2024. 10. 01. 13:00
MKKP eredményváró Kovács Gergely
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtörtént az átadás-átvétel a XII. kerületben. Kovács Gergely (MKKP) átvette a stafétát Pokorni Zoltán leköszönő polgármestertől. Az önkormányzat részéről jelen volt még Fonti Krisztina leköszönő alpolgármester és a kerület jegyzője, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala képviselői. 

A helyhatóság tájékoztatása szerint az átadás-átvétel rendben lezajlott.

Mint írták: az önkormányzat folyószámláján több mint egymilliárd forint van, a költségvetési rendeletben előirányzott tartalék 244 millió forint. A szeptemberben beérkezett közel egymilliárd forint helyi adó mellett októberben várhatóan még 3,2 milliárd forint iparűzési adó folyik majd be. Az önkormányzat mindezeken kívül csaknem kétmilliárd forint értékű OTP-részvénnyel is rendelkezik.

Az önkormányzat azt is hangsúlyozta, hogy anyagi helyzetük tehát stabil, a működés a jövőben is biztosított. Az átadás-átvétel részét képezte a Hegyvidéken a közelmúltban lezajlott, az önkormányzat gazdálkodására is kiterjedő állami számvevőszéki vizsgálat jelentése és az ez alapján készült intézkedési terv is. A vizsgálat megállapítása szerint az önkormányzat működése megfelelt a törvényi előírásoknak. 

A jelentés szerint a Hegyvidéki Önkormányzat az ellátott közfeladatok pénzügyi feltételeit biztosította, pénzügyi gazdálkodása kiegyensúlyozott, fizetőképessége stabil.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai a most véget érő ciklusban, 2019. október 13. és 2024. szeptembere között 63 993 ügyfélnek segítettek ügyeik intézésében, ennek során 87 832 ügyirat keletkezett.

Kovács Gergely a baloldali összefogás jelöltjeként győzött a júniusi önkormányzati választáson, ahol a Kutyapárt tíz mandátumot szerzett, a Fidesz négyet, a Momentum kettőt, Hegyvidék jövőjéért Egyesület–MKKP egyet és DK–MSZP–Magyar Liberális Párt– Liberálisok szövetsége is egyet. Kovács ellenfele Fonti Krisztina (Fidesz) önkormányzati képviselőként, a kormánypárti frakciót vezeti majd. 

Az új polgármester pártja annyit közölt, hogy első polgármesterük reggel nyolc órakor belépett az önkormányzat épületébe. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.