Közel állt Magyar Péterhez a Tisza Párt letartóztatott aktivistája + videó, fotók

A Metropol értesülései szerint fontos szerepet töltött be a pártban a szervező, és buliztak is együtt az elnökkel.

Forrás: Metropol2024. 10. 15. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elsődleges értesülések és Magyar Péter állításai ellenére jó eséllyel nem csupán peremfigurája volt a Tisza Pártnak a szolnoki férfi, akit egy cigarettacsempészet és pénzmosás miatt indult ügy folytán tartóztattak le múlt héten, ezt pedig felvételek is bizonyítják – írja a Metropol.

Fotó: Metropol

A lap által összegyűjtött bizonyítékok alapján  Cs. S. már a Tisza Párt színre lépésétől kezdve Magyar Péter egyik legfontosabb embere volt. Ő szervezte az országjáró furgonos körutat és a legnagyobb tüntetéseket is.

Miután az ügynek híre ment, Magyar Péter és Tisza Párt ugyan elismerte, hogy a cigarettacsempészettel vádolt férfi valóban hozzájuk köthető, de igyekeztek közönséges szimpatizánsként beállítani.

Magyar Péter erősen igyekszik távolabb pozicionálni magát a férfitól.

A rácsok mögött lévő férfi csak egy vidéki aktivista, aki egyszer odalépett hozzá, és kért egy közös képet, de már törölték a regisztrációját – idézte a baloldali pártvezért a Metropol.

A baloldali politikus állításával szemben a valóság az, hogy

a letartóztatott férfi a Tisza Párt egyik fontos, vezető szereplője volt.

Ő rendezte a párt tüntetéseit, például a Hősök terén és a Várkert Bazárnál. Vezető rendezőként, első számú szervezőként tevékenykedett, mindezt pedig fényképek sora bizonyítja.

Fotó: Metropol

A tüntetésrendezői tevékenysége mellett Cs. S. aktívan részt vett Magyar Péter tavaszi országjáró körútján is. A Metropol információi szerint ő választotta ki a helyszíneket, és országos kapcsolatai révén, amelyek összefügghettek a büntetőügyben érintett tevékenységgel is, szervezte az aktivisták hálózatát. A lap értesülései szerint

Magyar Péter egyre fontosabb feladatokat adott a cigarettacsempésznek.

A választások után Cs. S. újabb fontos feladatot kapott: Magyar Péter őt bízta meg a Tisza-szigetek koordinálásával is. A lap szerint a pártelnök és a letartóztatott férfi többször bulizott együtt budapesti szórakozóhelyeken.

A Tisza Párt aktivistái a hétvégén minden felületről igyekeztek eltüntetni a Magyar Péterrel szorosan együtt dolgozó gyanúsított nyomait, hogy a nyilvánosságra került bűncselekményt a lehető legkevésbé lehessen összefüggésbe hozni a pártelnökkel.

Fotó: Metropol

Borítókép: Magyar Péter és Cs. S. (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.