„Magyar Péter eredettörténete is hazugság”

Úgy látszik, erről is kamuzott..

Forrás: Facebook2024. 10. 03. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ezek az új információk teljesen más megvilágításba helyezik Magyar Pétert, akinek már az eredettörténete is hazugság…” – állapította meg Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a közösségi oldalán.

Deák Dániel felidézte: A tegnap nyilvánosságra került információknak nagyobb a jelentősége, mint gondolnánk. Magyar Péternek ugyanis az volt az eredettörténete, hogy azért szakított a Fidesszel, mert állítása szerint mindenféle rosszra akarták rávenni a Diákhitel Központnál. Ehhez képest tegnap kiderült, hogy a jelek szerint külső kérés nélkül Magyar Péter kötött a saját szakállára több gyanús szerződést a haverjaival, ami miatt vizsgálatot indítottak ellene, a vizsgálat pedig szokatlanul egyértelmű és kemény megállapításokat fogalmazott meg. A Magyar Fejlesztési Bank ezt követően 2022-ben nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását – olvasható a bejegyzésben.

És mindez nem egy fideszes lejáratás, hanem ellenzéki politikusok és sajtótermékek tárták fel

– írta a közösségi oldalán a politikai elemző.

Magyar Péter emiatt bukta el korábbi pozícióját

Ahogy a Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) tanácsadói jelentése után nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását a Diákhitel Zrt.-nél. A jelentés súlyos kifogásokat fogalmazott meg.

A Kehi közleménye szerint a Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban jelenleg nyomozás van folyamatban, amelyben a tanácsadó tevékenységről készült vélemény és a kapcsolódó szerződések a nyomozó hatóság rendelkezésére állnak.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: PestiSrácok/Hatlaczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.