Magyar Péter erőszakos tüntetése figyelemelterelés az őt övező számos botrányról

Egy hete szerepelt a közmédia élő adásában, most azért tüntet, hogy engedjék be.

Forrás: Híradó.hu2024. 10. 05. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter kapkodva keresi azokat a témákat, amelyekkel be tud kerülni a sajtóba és amivel azt a fajta mentalitást, magatartást tudja erősíteni, ami miatt saját szavazói egyelőre még kitartanak mellette – vélekedett Nagy Ervin, a Mandiner munkatársa, politikai elemző Magyar Péter szombati tüntetéséről az M1 Ma reggel című műsorában.

Az elemző rámutatott, a közelmúltban rengeteg botrányos ügybe keveredő Magyar Péter részéről politikai elterelés lehet a szombati megmozdulás, hiszen a tüntetést rögtön azután jelentette be, hogy volt barátnője, Vogel Evelin kitálalt kettejük kapcsolatáról, és arról, hogy Magyar miféle viselkedést tanúsított ez idő alatt – ráadásul Vogel már a harmadik olyan nő volt, aki Magyar Péter vállalhatatlan magatartása miatt lépett elő a közéleti színtéren, hangot adva a politikus erőszakosságának.

Nagy Ervin felidézte, a kellemetlen ügyek, mint a diszkóbotrány vagy a mentelmi joggal kapcsolatos huzavona ellentmondásos színben festette le a politikust a saját szavazói előtt is. Magyar Péter korábban arról beszélt, hogy ha tehetné, megszüntetné a mentelmi jogot, aztán az Ötkerben történt diszkóbotránya után, megváltoztatva az álláspontját, a mentelmi jog mögé bújt, így próbálva megúszni azt a köztörvényes vádat – lopás vétsége – és annak vizsgálatát, ami vele szemben zajlik.

Az elemző szerint három legyet ütbe egy csapásra szombaton a baloldali politikus:

  • A megosztott ellenzéki tábort az Orbán-fóbiára alapozva, és azt fokozva fogná össze
  • A sajtóba való bekerüléshez szükséges témakeresését szolgálná
  • Illetve talán a legfontosabb, hogy elterelje a figyelmet saját botrányairól

Egy hete élőben kérdezték a közmédiában Magyar Pétert

Nagy Ervin rámutatott arra is, hogy az elmúlt időszakban az MTVA számos alkalommal hívta Magyar Pétert és a Tisza Párt tagjait különböző vitaműsorokba, ám ők nem voltak hajlandók megjelenni egyik felkérés alkalmával sem. 

Magyart az sem zavarja, hogy az elmúlt hetekben szerepelt a köztévében és a közrádióban, és számos egyéb meghívással is megkeresték, amelyekre nem reagált.

Ennek fényében a tüntetést Nagy Ervin okafogyottnak nevezte.

Erőszakos tüntetést helyeztek kilátásba a tiszások, egy ember letartóztattak

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, a Magyar Péter-féle akciócsoport legújabb „projektje” a Tisza Párttal kritikus média ellen irányul. A Magyar Péter megbízásából tevékenykedő László Donát fél éve, a Tisza Párt megalakulása óta szervez erőszakos akciókat.

Az akciócsoport vezetőjeként több Facebook-bejegyzésben is arra szólítja fel a tiszásokat, hogy gyűjtsék be és semmisítsék meg a közterületekre kihelyezett Metropol újságokat. Most újabb erőszakos cselekményre készülnek, ezúttal a közmédia elleni tüntetésen. A „rohamosztag” parancsnoka a legutóbbi posztjában agresszív, alpári stílusban így fogalmazta meg a felhívását. Egy posztban azt is kijelentette, hogy fejszét is visz magával a demonstrációra – írta a portál.

A fenyegetőző férfit a Ripost értesülései szerint

a rendőrség szombaton őrizetbe vette.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.