Megint valótlanságot állított Fekete-Győr András + videó

Jogerősen egy év börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve Fekete-Győr András. A Momentum korábbi elnöke egy 2018-as tüntetés során pirotechnikai eszközt dobott a rendőrök felé. A politikus országgyűlési képviselői mandátumát is elveszíti. Az ítéletet követően azt állította, ehhez hasonló azt utóbbi harminc évben nem történt Magyarországon. Csakhogy hasonló esetért éppen ilyen büntetést kapott korábban egy jobbikos politikus is.

2024. 10. 21. 16:00
Fekete-Győr András a Momentum elnöke fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Én egy füstgránátot dobtam nagyon sok másik emberrel egyetemben rendőrök mellé

–  egy 2018-as tüntetésen Fekete-Győr András így dicsekedett a tettével. A bíróság úgy látta, hogy hivatalos személy elleni erőszakot valósított meg. Első fokon felmentették, később viszont jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve.

„A rendszerváltás óta eltelt időszak első politikai elítéltjévé váltam”– így reagált közösségi oldalán a bukott politikus. Azt írta: „Nem volt még olyan Magyarországon, hogy országgyűlési képviselőt azért ítéljenek el bűncselekmény elkövetéséért, mert a hatalommal szemben tüntetett.” 

Az eset miatt Fekete-Győr András lemondott országgyűlési képviselői mandátumától is.

„Az a baj, hogy ilyen eset természetesen már történt a politika történetében.” – így cáfolt rá Fekete-Győr András csúsztatására a Jobbik korábbi elnöke. Sneider Tamás ugyanis a Magyar Nemzetnek azt mondta, Samu Tamás Gergő volt jobbikos országgyűlési képviselőt hasonló esetért ítélték el. A különbség mindössze annyi, hogy ő üres sörösdobozt dobott egy tüntetésen a rendőrök felé.

Sneider Tamás azt is világossá tette, hogy nyilvánvalóan nem politikai elítéltként kell Fekete-Győr Andrásra gondolni, mint ahogy a momentumos politikus állítja. „Ez egy köztörvényes helyzet” – mutatott rá a Jobbik korábbi elnöke. Kifejtette: 

a politikusoknak vagy politikai tevékenységet kifejtő civileknek mégiscsak példamutató életet kellene élniük, illetve példásan kellene viselkedniük bármilyen tüntetés során.

A Jobbik korábbi elnöke csalódott a Momentum felkészültségében is. Szerinte csak a Google-ba kellett volna beütniük, és rögtön kiderült volna, hogy nem igaz, amit Fekete-Győr András állít.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.