Nagy változások lesznek a fővárosi közlekedésben

Lezárásokra és terelésekre kell számítani a nemzeti ünnepen.

2024. 10. 21. 14:27
Forgalom a Rákóczi úton a Blaha Lujza térnél. Az Erzsébet és a József körút vonalában gyalogosok és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Siemens Transportation Systems által gyártott Combino típusú alacsonypadlós villamosa halad. A háttérben a Keleti pályaudvar épülete.
Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából több rendezvényt is tartanak Budapesten, ezért forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell számítani október 22-én, kedden és október 23-án, szerdán. Változik az érintett BKK-járatok közlekedése is: több villamos- és buszjárat módosított útvonalon közlekedik kedden és szerdán – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a BKK.

Október 22-én, kedden 11 és 17 óra között lezárják a Műegyetem rakpartot, majd várhatóan 16 és 19 óra között fáklyás felvonulás miatt szakaszos forgalomkorlátozás lesz

a Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Várkert rakpart–Ybl Miklós tér–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Csalogány utca–Nagy Imre tér–Fő utca–Bem József tér útvonalon.

A nemzeti ünnepen, 23-án, pedig egész nap lezárják a Lövőház utcát, 8 órától estig a Margit körút külső sávját a Kis Rókus utca és a Széna tér között, valamint 14 órától 19 óráig a Bem József tér–Bem József utca–Margit körút–Széna tér–Széll Kálmán tér útvonalat is.

 

A lezárások miatt változik a közösségi közlekedés is október 22-én, kedden:

  • A 107-es busz 11 és 17 óra között nem érinti a Műegyetem rakpartot, helyette a Budafoki út–Karinthy Frigyes út–Irinyi József utca útvonalon közlekedik.
  • Emellett a 7-es, a 107-es és a 133E autóbuszok 16 óra és 16.40 között a Szabadság hídon át közlekednek az Erzsébet híd helyett.
  • A 11-es autóbusz várhatóan 16.30 és 17.10 között módosított útvonalon, a Nagybányai út és – a Batthyány tér helyett – a Széll Kálmán tér között közlekedik.
  • A 16-os busz várhatóan 16.20 és 17 óra között rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között jár.
  • A 19-es és a 41-es villamosok várhatóan 16 óra és 16.40 között az észak-budai végállomásuk felől csak a Döbrentei térig, dél-budai végállomásuk felől pedig csak a Szent Gellért tér–Műegyetem megállóig közlekednek. Ezt követően 16.40 és 18.30 között a villamosok a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő között az 56A és a 17-es villamos vonalán, a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon járnak.
  • A 39-es busz várhatóan 16.30 és 17.10 között rövidített útvonalon, a Goldmark Károly utca és a Fazekas utca között közlekedik.
  • Az 56A villamosok várhatóan 16 órától negyven percen keresztül csak a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között, a 61-es villamos vonalán járnak.
  • A 105-ös, a 178-as, a 210-es és a 216-os autóbuszok várhatóan 16.20-tól 17 óráig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek.

 

A nemzeti ünnep napján is változik a közösségi közlekedés rendje:

  • A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok az első járatindulástól várhatóan 10 óráig rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek. A BKK a villamosok helyett a 15-ös autóbusz igénybevételét ajánlja.
  • A 4-es, 6-os villamosok 14 órától a Margit körút megnyitásáig – várhatóan 20-21 óráig – rövidített útvonalon, dél-budai végállomásuk és a Jászai Mari tér között közlekednek. A Margit körút lezárása miatt pótlóbusz a kimaradó vonalszakaszon nem jár. A BKK a villamosok helyett a Széll Kálmán tér elérésére az M2-es metró igénybevételét ajánlja.
  • A 17-es villamos 14 órától a Margit körút megnyitásáig – várhatóan 20-21 óráig – a Savoya Park felől csak a Széll Kálmán térig, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Margit híd, budai hídfőt követően a Batthyány térig közlekedik.
  • A 11-es autóbusz várhatóan 15.15 és 15.45 között rövidített útvonalon, a Nagybányai út és a Kitaibel Pál utca között jár.
  • A 39-es autóbusz várhatóan 14.30 és 20 óra között rövidített útvonalon, a Kissvábhegy és a Széll Kálmán tér között közlekedik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.